Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz ress23 #71656 üzenetére

    Akkor egy harmadik opció itt taláható:
    (#71390) rob210
    Azóta kipróbáltam, működik, kicsit leírom bővebben. Lett egy szett bontott lámpám, be is tettem az eredetiek helyére, mondanm sem kell, nem érte meg szétszedni a lámpát, kimosni sokkal gyorsabb, egyszerűbb volt, plusz az alkohol le is szedte a búra belső higrofób bevonatát, szóval nem éri meg.

    Ha nincs besárgulva a búrád (ha igen, akkor kuka, mert az UV elintézte azt is ami alatta van), akkor szedd ki a lámpát, vedd ki az izzót, és nézz bele a projektorba, hogy mi újság vele. Ha lepergett a foncsor (ott fekete), akkor kuka, vagy felújíttatás.
    Ha azt látod, hogy foncsor a helyén van, végig, akkor húzd végig rajta az ujjad. Ha azt érzed, hogy picit érdes, és koszos lesz az ujjad, akkor nyert ügyed van, csak rettentően koszos.
    Hat dologra lesz szükséged: folyékony szappan, vagy mosogatószer, olcsó ablakmosóból egy egész flakon (sparos splendid nekem bevált), desztvíz, hajszárító, szaniter tisztító.

    Kiszeded az összes izzót, és leveszed róla a szervó motort egy óvatos tekeréssel, majd kibújtatod a gömbfeje részt, úgy, hogy a projektoros résznél fogva kifele húzod a mechanikát. Berakod a kádba, és elkezded lemosni a retket a külsejéről szappanos vízzel. Feltöltöd a belsejét meleg vízzel, és ráküldesz egy adag szapant, és búrával lefele leteszed pihenni, majd ugyan ez a másikkal. Egy idő után rálögybölsz párszor, majd kiöblíted. Ha azt látod, hogy úszkálnak benne cuccok, akkor addig öblíted, míg elfogynak. Lesz benne minden, rovarok, kosz, piszok, levált fetés, foncsor. Ha megvannak, akkor a két lámpába beleküldöd a fél-fél flakon ablakmosót, rázárod ráteszed az összes kupakot, és elkezded lögybölni, csak vigyázz vele, mert ahol a szürke kupakok vannak, ott a szellőzőknél ki fog folyni. Ez kimossa a vízkövet, szappan maradékot, ráégett port, meg ami még elindult. Utána öntesz annyi deszvizet, hogy miközben mozgatod, a projektor lencséjét is befedje a lé, esetleg egy CCD tisztítóval be is nyúlhatsz, azzal is megtörölgetheted a lencsét. Esélyesen, ahol az index van, ott megindulhat a foncsor kis darabokban, ne foglalkozz vele, nem fog látszódni, az úgyis lejött volna. Majd szépen kiöblíted desztvízzel, különben vízpöttyös lesz a vízkőtől, és ami vizet tudsz, azt kirázod, kilötykölöd belőle.
    Szárítás: Index résszel lefele, a refivel felfele, az index izzó nyíilásán befújsz hajszárítóval, hogy a párát kivigye a kémény hatás,néha megkocogtatod, hogy a vízcseppek meginduljanak lefele, és a sarkában megálljon. Ezt néha kiöntögeted, finom mozdulatokkal úgy játszva, hogy a refi izzó nyílás melletti szürke szellőzőn ki tudd önteni. Ha kész, hagyod kiszáradni teljesen, majd visszeteszed az izzókat, szervót, figyelve, hogy minden a saját oldalára kerüljön, majd kocsira vissza, és beállítod a lámpát.
    Fontos, mielött meglátja egy nő, hogy mit műveltél a fürdővel, gyorsan kitakarítod. ;) Hidd el, lesz dzsuva.
    Ha nem akarod megszivatni magad, akkor az összes izzót cseréled újra. Nem fontos prémium izzókat tenni bele, az hogy tiszta, már eleve durva javulás lesz, az alap, +20-as Philips originalok is jók lesznek. Tompított W5W, távolsági H1, index PY21W.

    Tolatólámpa: csak akkor ég, ha jár a motor is, csak gyújtással nem. Magát a lámpát, és annak a csatlakozóját nézd meg, valamit a lámpatest belső földjét.

    [ Szerkesztve ]

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák