Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz mycso #72302 üzenetére

    Csak, hogy én is mondjak egy fogyasztást.
    M2 CC, 1.9dci, 2 fő, csomagok, Bp-Zakopane-Bp, kis kitérővel, meg az extra, fedkomp szerint 4.7-es fogyasztás, rátankolás alapján inkább 4.9. Ilyen kis fogyasztásom sem volt még eddig. Eddig mindig 5.5 -6L-re jöttek ki a hosszabb trippek, igaz, mindig pályán használva.
    Viszont ebben pálya nem volt (arrafele nincs is), csak főút, sok emelkedő, meg hosszú lejtők. Utóbbiakon, a -10C fokban igen rémisztően visszaesett a vízhőmérséklet 70C fok körülre.

    Odaúton elkezdett megint zúgni a kocsi. Febi, akku tálca alatti váltótartó bak gumija hosszában elrepedt, gyakorlatilag fém a fémen kocogott. Gondolom sem a hideg, sem a nagy kátyúzásom nem tett neki jót. Élt 1,5 évet. Belement jóféle Hutchinson oda is. Gyakorlatilag az anno belepakolt Febi alkatrészekből egyedül a zselés bak az, ami még nem ment szét, pedig csak 40e km lett beletéve azóta.

    DPF nyomásmérő cső:
    Kaptam, 5 és 6mm-es belső átmérőjű csöveket. Egyik a a dpf elötti ág, másik ami utána van. A szakadtat kicseréltem, a másikat csak levettem, kipucoltam, pontosabban belefújtam egy kis egr tisztító sprayt, lögyböltem, kiöntöttem, visszatettem. Konkrétan alig lehetett rajta átfújni. Most csövek tiszták. Első új dolog: ahogy autópályára mentem, és stabilan 2500-as fordulat felett volt, el is kezdett regenerálni.

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák