Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    Kis pénteki kalandregény a tegnapi olajcsere margójára. (úgyis aktuális a téma :D )

    Június végén voltam utoljára, akkor minden flottul ment, azóta beleszaladt a szekérbe ~11e Km, így újfent esedékessé vált. Megszokott cég honlapját felcsaptam (A.T.U nevü, franchiseban müködö cég, kismillió mühellyel Németo.-ban), szépen végigpüföltem a menüket, kiválasztottam a helyszínt, idöpontot, majd a repertoárból az "Olajcsere választott olajjal" nevü mutatványt (olajjal, szürövel, tömítésekkel, munkadíjjal 94€), közlemény rovatba bekerült a kívánt olaj (Liqui Moly TopTec4600), plusz autó típusa, motorkód, minden ami kellhet a zökkenömentes randevú végett.
    Megjött a visszaigazolás, szépen ott a kívánt opció, közleményt nem látni, de egyelöre nem gyanakodtam, lehet ilyen gógyi a rendszerük.

    Kitüzött napon, idöpontban érkeztem, ügyfélszolgálati srác kedves, név alapján elökereste a megrendelölapot, felvitte a gépbe, majd nyújtotta aláírásra, gyorsan átfutottam, és már láttam, hogy most nem fog simán menni a dolog, ugyanis gyakorlatilag teljesen más szerepelt rajta, mint amit kértem. "Olajcsere választott olajjal" helyett "Olajcsere A.T.U-Olajjal 5w-40", illetve a végösszeg is 69€.

    Jeleztem a srácnak, hogy ez nem az, amit online rendeltem, mutattam az e-mailt, hümmögés, srác arca olyan, mintha azt kértem volna, hogy hirtelen kipufogón keresztül generálozzuk meg a motort, kiszaladt a szervizvezetöhöz, visszajött, " Semmi gond persze, bár az A.T.U olaj is Castrol. " Mondtam "Oké, de én meg Liqui Moly-t szeretnék." Bólintás, újra kiment, lebeszélte, zsírkirály.

    Szerelö srác elkezdte leereszteni, közben másik arc meghozta az új kanna olajat. A márka stimmelt, de TopTec4600 (5w-30) helyett hoztak egy TopTec4100-at (5w-40), ami viszkozitásra ugyancsak passzol a kocsihoz persze, de a 4600-as rendelkezik offisöl Dexos2 certivel, amit büszkén hirdet is a dobozon is.

    Gondoltam már úgyis mindegy, max "véletlen" rámengedik az autót, míg alatta vagyok, úgyhogy újra szóltam, hogy az 50%-os sikerességi rátát ugyan duplázzuk meg, és legyenek kedvesek egy kancsó TopTec4600-at hozni. :)

    Itt kicsit belepössentettem a mühely univerzumának selymesen csordogáló tejútjába, mühelyvezetö klimpírozott a gépén, hogy "dehát Liqui Moly", meg "5w-40", így kifáradtunk az eladótérbe a polcon sorakozó olajakhoz, ahol megmutattam neki a 4600-ason virító Dexos2-es plecsnit, plusz az ár mellé betett piros infótáblát, hogy GM-LL-*-025 jóváhagyott olaj.

    Innen már relatíve izgalommentesen fejezödött be a sztori, új olajszürö tömítéssel, olaj, kanna ment a csomagtartóba, fizetés, távozás.
    Nem tudom, hogy a "kispéntek" miatt, vagy mert a délután 3 már csak 3-4 órányira van a nap végétöl, és már hangolódtak a srácok, de volt némi zavar az eröben. :U

Új hozzászólás Aktív témák