Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    válasz Oppenheimer #8895 üzenetére

    "Ennek tudtában azt csinálnám (csinálom a mostani verzióban is), hogy minden userhez tartozik egy max 1.000.000 millió méretű terület a táblában, tehát például az n-edik usernek [n x 1.000.000] és [(n-1) x 1.000.000] közé esnének az Exceptionjeinek az ID-jai."

    Ejha, miert tennel ilyesmit? Arra spekulalsz, hogy ilyen modon gyorsabban tudsz majd lekerdezni? Ugy, hogy azt se tudod, hogy valojaban ez bottleneck lesz-e, ill. azt sem, hogy hany exception instance lesz userenkent?

    Siman legyen autoincrementalt ID-je az exceptionoknek, es ha ugy latod, hogy tul sok a felhasznalo, akkor majd skalazol. Arra gondolj, hogy egy ilyen sor kb. 20 bajt, tehat ha van egymilliard exception, akkor az meg siman elfer a memoriaban (!) egy komolyabb szerveren.

    Abszolut tulgondolod szerintem, ill. informacio nelkul hozol technologiai donteseket. :)

    "Beszúrás már más kérdés, szerintem ha Java kódból EntityManageren keresztül nyomok egy persist-et, semmiképp se fogom tudni elkerülni, hogy lockolja az egész táblát, és a többi tranzakció ami közben olvasna belőle, ne blokkolódjon."

    Ize, miert kene lockolni az egesz tablat, ha inzertalsz? Olvass utana az MVCC-nek :) Szar lenne az elet, ha az egesz tablat zarolnank egy inserthez

    [ Szerkesztve ]

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák