Új hozzászólás Aktív témák
-
lucky750
tag
Sziasztok. Nekem egy nem k-s i7 3770 processzorom van. És szeretném húzni. jó lenne, ha olyan 4.3-4.4 Ghz-en menne. Mit kéne ahhoz állítanom, hogy stabil is legyen? Eddig 102.4 bclk-val és 42x CPU Ratio-val 4.2-4.3 Ghz-et tudtam elérni
A gépem : i7 3770
Memory ram 2X 4Gb 1333 Mhz
alaplap thermaltake berlin 630 w -
Geller72
veterán
Mára kiderült, hogy kb 30%-al marad alatta az előző xeonomnak teljesítményben.
. Mondjuk kevesebbet eszik a konfig, igaz nincs natív VGA és nem 1366-os a rendszer.
-
pilu85
őstag
mennyire lehet jól alulfeszelni ezeket a procikat?
-
wolf13
őstag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem , hogy normális az , hogy játék alatt (BF4) turbo engedélyezve (3.9ghz)
egy Arctic Freezer 13 Pro val hűtve 69-70 C° mérek ?
A ház is jól szellőzik , az pedig egy thermaltake xaser iii v1000a.
Köszönöm a választ előre is.
-
robekri
addikt
Egy kis teszt!
Remélem látod amit kell!
Nekem sajna nics mx/2 pasztám csak valami sima ezüst mentes.
A hűtésről egy Thermaltake Frio gondoskodik.
-
pilu85
őstag
sima szorzó állítással megy 4,1 ghz-t de azt hogyan ha szorzózáras a proci?
ésa 4ghz-t mért nem tekinthetjük annyinak ha a TB csak 3,9et tud? írjatok pls. -
Geller72
veterán
Brutális, hogy egy ilyen hűtővel, dupla ventivel is ennyire melegszik ez a proci, szinte nulla tuninggal. A 4 ghz-et nem nagyon tekinthetjük annak, ha TB 3.9-et tud. A hat magos xeon nálam 2 ghz helyett megy 3200-on úgy, hogy full cpu load (HT=ON) esetén sem tudom 60 C fölé vinni egy alpenföhn brocken mellett egy ventivel. (L5638). Most fontolgatom a másik gépemben az i3 cserét i7-re, de most megszeppentem..
. MiniITX rendszerről lévén, a hűtésem közel nincs ilyen.
-
Madn!ght
addikt
Ha minden igaz, a jövő héten nekem is megérkezik a 3770-em.
Én is meg szeretném célozni a 4 GHz-et, remélem gond nélkül menni fog.Köszi a cikket, megerősített abban, hogy nem volt rossz választás a 3770.
-
Low Noise
senior tag
Megvan a procim 3770 Non-K @4,5 GHz
Szerintem menne többet is csak nem merem 105 fölé vinni nehogy baj legyen.
-
GezaR
tag
Köszönet a cikkért, ezek után biztos nem bánom meg, hogy csak a "simát" veszem meg.
-
Low Noise
senior tag
Közben utána olvastam, valóban nem ajánlják 105 fölé vinni.
Még egyszer köszi a cikket sok mindenre sikerült rá vílágítanod.
5 éve építette legutóbb tuningos gépet és pár dolog picit megváltozott azóta, de most már képben vagyok.Most nem hajtok a végletekre, ha 4,0-en megy annak is örülök, ha esetleg többet akkor mégjobban
-
Low Noise
senior tag
Köszönöm én is az írást és kérdésem is lenne.
A BCLK tuning tényleg ilyen veszélyes, hogy elronthatja a VGA-t , vinyót ?
Én nekem régebbi gépeim voltak, ott FSB tuning volt, de soha ilyen gondom nem volt, még 1,6 Ghz-es emelés esetén sem.Szeretnék erről többet tudni, mert hamarosan 1155-re váltok és feltett szándékom volt tuningolni.
Előre is köszönöm.
-
kromatika
veterán
köszi az írást.érdekes volt
-
Janus27
tag
Tehát akkor ha jól értem ezt a non-K verziót is lehet tuningolni 4100mhz-ig úgy hogy egyszerűen megemeled a szorzót 41-re? Ebben az esetben pedig a többi alkatrész meghibásodásától nem kell tartani az extra mhz-ek miatt.
-
ZeroLimit
tag
az igen én nem merem felhúzni a procimat core 2 quad q6600-om van
-
válasz
ricshard444 #1 üzenetére
Engem is ezért inkább kivártam a K-s verziót és nem a simát vettem ismerem magam dühített volna ha nem a K-sat veszem még ha tudom hogy alapon is elég, de azért még is csak 4.5GHz-en megy.
-
franc0
őstag
Ez legalább nincs kiherélve funkciókban, mint a K-s verziók.
Amúgy brutális ez tuning nélkül is. -
ricshard444
veterán
"Továbbra sem bántam meg, hogy non-K verziót vettem, legalább nincs meg a kísértés, hogy elvben menne több is"
Ez zavarna engem a legjobbanAmúgy korrekt bemutató,
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- OLED TV topic
- Wise (ex-TransferWise)
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Háztartási gépek
- Parkside szerszám kibeszélő
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nők, nőügyek (18+)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Sony Playstation 4 Pro 1TB SSD
- Nagyon szép állapotban!! Dell Latitude 5400 i5-8365U 16GB RAM 256GB SSD Magyar vbill
- Szép állapot!! Dell Latitude 5300 i5-8365U 8GB RAM 512 SSD Magyar vbill
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S25 / 25 Ultra 5G 256GB - 512GB / - Bontatlan - 3 év gari
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest