Új hozzászólás Aktív témák

  • Fr3eWar

    őstag

    válasz kkp900 #128064 üzenetére

    Ha Magyar szinkronos filmet töltesz, akkor nem fog zavarni a DTS hiánya, mert olyan ritka a DTS szinkronhang, mint a fehér holló. Ezekben a HSZ-ekben magyaráztam a dolgot az előtted jövőnek is. HBO Go-t nem próbáltam, de gondolom beépített app létére átkódolja a hangot stereo-ra, vagy más sávot kér a szolgáltatótól ha esetleg DTS lenne amit meg kell szólaltatni.
    A megoldás pedig ha sok DTS eredeti szinkronhangot szeretnél. (Amihez, hogy legyen értelme, és halld egyáltalán a különbséget kell egy többszázezres házimozi rendszer 5.1/7.1/5.1.2 kiépítésben). Ez esetben javasolt dedikált külső mediaplayer vásárlása (androidos box Kodi-val stb.).
    Vagy futtatsz a PC-den, laptopodon, NAS-odon Serviiio-t vagy PLEX-et. Ezek mediastream appok, hálózaton keresztül játszák le a szerveren található file-okat, amik ha olyan formátumú a film hogy a TV tudja dekódolni (mind a kép mind a hang formátumot) akkor csak továbbadja a file-t ahogy van. Ha a TV jelzi, hogy nem tud mit kezdeni pl a DTS hanggal, akkor az alkalmazás szerver oldalon on-the-fly átkódolja a hangot pl DD5.1-re és úgy továbbítja a TV-nek.

    Én személy szerint PLEX-et használok, a NAS-omon fut a szerver része, DTS filmnél DD 5.1-et csinál a hangból.
    Plex alkalmazást elindítom a TV-n (letölthető alkalmazás a TV-re) elindítom a filmet, bekapcsolom a Denon X2500H erősítőm, ilyenkor a TV automatikusan átvált hangkimenetnél az erősítőre (mivel ARC-n van összekötve, így a TV-ből tud hangsáv menni az AVR felé, és engedélyezve van a CEC is, így a TV távirányító hangerő szabályzójával tudom az erősítő hangerejét szabályozni). Kiírja az erősítő, hogy kapott DD5.1-es hangot, és szól a DTS film.
    Ha erősítő nélkül játszod le, akkor is szólni fog a TV-n keresztül. Mert a PLEX olyan formátumba közli a hangot a TV-vel, amit a TV "meg tud jeleníteni".

Új hozzászólás Aktív témák