Új hozzászólás Aktív témák

  • ekimaster

    tag

    válasz Badb0y #2427 üzenetére

    Na akkor röviden.

    1. Azonnal felejtős az a HDV Splitter vagy mi! Tessék Sony Vegassal kamerából kihúzni az infót. Firewire - PC összeköt. Belép Vegas - File - New (ezzel ltrehoztál egy új projektet)

    2. Vegas - File - Capture Video - HDV kiválaszt, helyet meghatároz és mehet a beolvasás.

    3. A kamerád FULL HD 1920*1080/25p formátumban is tud elmenteni, ezért Vegasban is ilyenre kell álítanod a projetktet így: Vegas - File - Properties - itt be kell írnod a felbontást/frame rációt/félképek megjelenítését. Ez lesz a Te "Customs" template-d, érdemes menten és akkor nem kell későbbiekben állítgatni.

    Ha a kamerád Amcsiból hozott, akkor vélhetően NTSC szabványú, ilyenkor csak annyit kell tenned, hogy a Vegasban a projekted formátumát PAL-ra állítod, rendernél jó lesz.

    4. M2T, MTS, M2TS......HDV formátumokról olvass itt: (Vegas kezeli könnyedén)
    http://gaia.hu/hd.htm

    5. Ha van Vegas-od, mindenféle kodek szükségtelen. Amit Vegas nem tud, azt nem is kell erőltetni, komolytalan. Bár Tőled függ, milyen minőséget kívánsz készíteni. Ha csak haveri szintű, családi videket buherálnál, akkor hajrá kodek hegyek....de ahhoz nem kellett volna ilyen komoly kamcsi. :)

    Ugye mi a cél? DVD vagy BlueRay?
    Ha DVD, akkor érdemes mpeg2-ben flevenni, editálni és ugyanabba rederelni, mert a DVD szabvány az MPEG2.

    Ha BlueRay DVD a cél, akkor érdemes mindjárt M2V-ben vagy bármelyik HD - HDV formátumban felvenni, editálni és a végén a rendert M2V-re kinyomni.

    6. "Szeretném tudni egy videó elkészítésének a menetét. MOST leszögezem, hogy nekem a legeslegeslegesleglegleg jobb minőség kell ami létezik és a kamerám tudja."

    Hát barátom, mindenki a legjobb minőséget keresi és szeretné. Mindenki a "csak megnyomom ezt a piros gombot és kész szerkesztve a videó" editálót szeretné.
    Szívesen leírnám, amire évek alatt jöttem rá és hosszas/drága tanfolyamokon és szakmabeli társaimtól megtanultam, de akkor elvennéd a kenyerem, mert ugye van aki ebből él.
    Ezért vannak ezek a fórumok és a sok időd, próbálgatás, tesztelés....HAJRÁ!!!
    Vegas bazi egyszerű program, értelemszerű, menni fog a menet.

    7. "Renderelés"
    Alapesetben nem jelent tömörítést. Ha ugyanazon formátumba mentesz ki egy videófolyamot, mint amiben készült, akkor tömörítésről nem beszélhetünk, csupán egy jelsorozat összegzésről.
    Ha kisebb formátumokat szeretnél elérni, mint az eredeti folyam, akkor már tömörítés lép érvénybe. :)

    HAJRÁ!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák