Új hozzászólás Aktív témák

  • somasz

    addikt

    A nyár végén szeretnék saját sört szürcsölni.

    Pár kérdés:
    Itt kinéztem a 35l-es rozsdamentes fazekat (24e ft).
    Ennek a mintájára lenne voile anyagból zsák BIAB-hoz.
    Deluxe vagy Coopers start szettet vegyek?

    0,33-as üvegem van itthon rengeteg (Bakancslistás), van valami hátulütője a méretének?

    A tűzhelyen főzném, van wok-fej, elég lenne?

    Vagy vegyek kisebb fazekat (24l = 16e ft) és kisebb erjesztőket? Nem tudom, hogyan praktikusabb.

    hőmérő
    gramm mérleg
    Starsan
    Kell még üvegpucoló kefe (+ egy akkus csavarozó).

    Hűtésre azt hiszem kreálnom kéne egy ellenáramú hőcserélőt. (ebből ha van egyszerűbb, akkor lehet nem vágnék még bele)

    A terv az volna, hogy a nem túl nehéz receptektől indulnék, kezdve egy-két viszonylag könnyebb komlóhangsúlyos nyári sörrel. A kettő erjesztőtartály és a BIAB módszer lehetőséget ad, ha jól értem arra, hogy párhuzamosan két különböző sörprojekt fusson.

    Tanácsokkal bombázzatok légyszíves!
    Tegnap elkezdtem a Hughes könyvet. Receptnél pl. 7 hét szerepel elkészítési időként, főerjedés 18°C, utóerjedés 12°C. Ezeket gyakorlatilag csak hűtővel tudnám elérni, szigorúan be kell őket tartani? Pincébe most vittem hőmérőt, sztem a 18°C kb. tartható állandóan.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

Új hozzászólás Aktív témák