Új hozzászólás Aktív témák

  • narumon

    őstag

    válasz Tuninger #10180 üzenetére

    "A GH5 nem tud 4K 60fps mellett 10 bitet."

    Valszeg igazad van, annyi mód van benne, hogy a fene se tudja. Akkor 8bit-el vettem legtöbbjét. (Persze kicsit vettem fel C4K-ban is meg többféle módban is, hogy a teszt is meglegyen.

    "A handycames lookot az 50/60p okozza, de ha ezt esküvői videósként nem tudod az nagyon nagy szégyen... rakd be 25/30p timelinera és egyből helyreáll a rend."

    Sajnos a mostani trend, hogy lassítani kell mindent mint az állat :(
    Természetes 24fps-ben is handycames a kép..... de mivel ma is láttam állat videókat kezdem tényleg elhinni, hogy vennem kell egy jó obit vagy Canon adaptereket és úgy is kipróbálni.

    Színben nem tudom elképzelni hogy a Flaat-es 550D egyáltalán hogy jöhet szóba a GH5-el szemben

    Teljesen jól hidd el. Nem szeretem a túlszaturált dolgokat, simán csináltam már olyan videót ahol icipici változtatással maradt szinte a flaat profil. A régi Canonok (RAW nélkül) legnagyobb baja inkább az élesség hiánya.

    De ne aggódj, fél év múlva ha visszanézel az 550D felvételekre sokkolni fogsz hogy láthattad azt szépnek :)

    Áh nagyon régi felvétele is tetszenek még mindig, elsődleges nem az élességtől lesz valami szép szerintem. (Akkor már rég kiakadtam volna, hiszen azért az esküvőn használok Goprokat meg DJI Mavicot is - ezek mind tűéles 4K-sok egyébként)

    Hogy építőleges komment is elhangozzon a fröcsögésem mellett:

    Nah ezeket a tippeket (IS) kifejezetten köszönöm. Lehet, hogy akkor elsőre SOS veszek egy adaptert, hogy a Canon lencsével mit csinál a GH5.

    Az SLR Magic 25 F0.95 zseniális, de ha a Pana 25 1.4-et választod olcsóbban jössz ki és még lesz AF-ed is, bár a Canon mellett valószínűleg megtanultál rendesen manualozni.

    Abszolút csak manuál jöhet szóba, túl sok minden történik egy esküvőn, AF-ben nem lehet bízni. Van egyébkén egy Pana 25 2.5-öm (pancake) ezt használtam is, de nem tetszik - lehet, hogy az 1.4 annyival jobb?

    Egyébként a fenti két obi helyett a legendás Sigma 18-35 F1.8-cat venném a helyedben a Viltrox adapterre, canon mountra.

    Ezt viszont sokan ajánlják, szóval érdemes lesz utána néznem, bár azt hiszem ez lényegesen drágább mint a fentiek.

    https://www.facebook.com/Naruvideo

Új hozzászólás Aktív témák