Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    Topikgazda

    válasz Teasüti #11822 üzenetére

    Leegyszerűsítve:

    Ha 3 különböző kamerával filmeztél akkor azokat ACES-ben sokkal könnyebben, gyorsabban tudod matchelni mint bármi másban. Nekem az első fuji - bm matchelésem több mint egy óráig tartott, a második ACESben, mint ahogy a videó is bizonyítja, 4 perc. Ez már akár egy 20 perces projectnél is szignifikáns különbség.

    Esküvőzöl GH5-el és A6500-zal? ACES-ben 3 perc alatt össze lehet hozni két kamerát.

    Az eredeti célja egyébként az, hogy jövő álló legyen. Divat volt pár éve hogy régi, filmeket mint pl Star Wars / Indiana Jones újra digitalizáltak 1080p-ban, majd 4K-ban. ACES-nél is az a cél, hogy majd 15 év múlva amikor előrehaladottabb lesz a technológia könnyebb legyen a ma felvett filmek felújításra (és újraeladása...).

    Példa: pár éve 5D RAW-oztam. a grade mindig REC709 volt. Még mindig megvan néhány eredeti file. Ha lesz HDR monitorom, ugyanazokat a felvételeket tudom masterelni REC2020 HDR-ben is minden probléma nélkül. Pedig erre a lehetőségre anno nem is gondoltam. Lehet e ezt ACES nélkül? Persze. De ACES-sel tized annyi munka... És ha nem két klippel dolgozol hanem 500-zal, akkor erősen mérhető a workflow-k közti különbség időben..

Új hozzászólás Aktív témák