Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Tuninger #11825 üzenetére

    Tehát akkor ha elkap a techno láz mint korábban a Pocket 4K-val, akkor onnantól csakis az ACES? :))

    Érdekelne valós alkalmazásban mi előnyöm származna belőle.
    Van egy két kamerás multicam felvételem, aminél leszívtam magam mire nagyjából hasonlóra match-eltem a kettőt. Több órát kínlódtam vele és persze nem lett közel se tökéletes. Egy kínai akciókamera és egy Galaxy S7 felvétele, mind a kettő standard Rec709-ba rögzít H264-ben. Nincs log, nincs color science. Az van a képen, amit felvételkor beállítottam. Alapból rohadt messze van a kettő egymástól, a WB is teljesen különböző és a színek is eltérnek helyenként (mármint korrigálás után). Erre írtam korábban, hogy egyszerűen más színeket lát a két kamera.
    Tegyük fel "csináltam" egy színkorrekciót, amit elmentettem 3D LUT-ba és innentől ezt használom az azonos beállítású felvételekhez és nagyjából működik.
    Na most származik nekem abból vmi előnyöm, ha ezt megpróbálom átkonvertálni ACES-be?
    IDT nélkül, mert hogy az nincs. :N Vagy kiizzadok egy saját IDT-t - ha lehet ilyet -, mint az eredeti színkorrekció LUT-ba mentve.

    Itt felmerül két kérdés:
    1. Van értelme rec709 felvételekre ráhúzni az ACES-t, vagy legalább log kell hozzá (de még inkább raw)?
    2. Mivel egyszerűbb IDT-t készíteni, mint LUT-ot? Úgy értem mindkét esetben kézzel kell match-elni a felvételeket, hogy egyáltalán létrehozzam a profilokat. Persze ha nincs gyári profilom, amitől varázsütésre jó lesz... Tehát ACES ide vagy oda, ugyanúgy kézzel fogom belőni a primary és secondary grade-eket, ami meg még mindig művészet és bármeddig el lehet vele szórakozni (főleg ha nem ért hozzá az ember :B ).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák