Új hozzászólás Aktív témák

  • taranis

    addikt

    Az elmúlt pár hónapot azzal töltöttem, hogy kifejlesszek egy módszert és szoftver(eket) kameraprofilok közötti konverzióra. Első feladatnak azt jelöltem ki, hogy az X-T2 F-Logját átkonvertáljam a Fuji film szimulációira. Jópár kudarc után sikerült értékelhetőt alkotni, egyelőre csak a monitoromról felvett gradienseken át tudom megmutatni az eredményt, később jön majd valós példa is ha lesz időm.

    Ez az eredeti F-Log:

    Itt pedig sorban jönnek az egyes film szimulációk, felül az eredeti, alatta az F-Log-ból konvertált verzió.

    Astia:

    Classic Chrome:

    Pro Neg Hi:

    Pro Neg Std:

    Provia:

    Velvia:

    Fontos volt, hogy a pontosság és a folyamatosság között meglegyen a kompromisszum. A lutjaim nem csinálnak artifactokat, ahol banding látszik, ott egyszerűen kevés a 8 bites adat. Persze ez nem egy ultimate megoldás, mert ha nem pontos a WB beállítás, nem lesz pontos a match sem, valamint daylight-ra van belőve mindegyik lut, így pl. tungstennél már nem pontos. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy még mindig közelebb visz a megoldáshoz, mintha valaki kézzel próbálna matchelni Resolve vagy akár 3D LUT Creator alatt.

    A módszer elég komplex, nem fárasztanék vele senkit, több ezer patch van monitorról felvéve, kiértékelve, a hiányzó értékek interpolálva/extrapolálva.

    Most már csak remélem, hogy a valós példákon majd nem véreznek el a lutok.

    colorizer.net

Új hozzászólás Aktív témák