Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Geth #144048 üzenetére

    Tényleg csak az agytorna kedvéért.

    "Nem érdemes a registry-t akármilyen adatbázissal összehasonlítani."
    Miért nem, nagyon arra hajaz a kivitelezése.

    Az indexelést tudom hogy mi és hogyan működik. Ha bemegyek a könyvárba és Tolsztojt keresem akkor nem állok neki A-tól Z-ig keresni hanem a T betűs szekrényhez lépek és abba az O betűs polcon keresem. Kb. így működik az indexelés, legalábbis az én 1sugarú user szintemen.

    Mivel minden adatbázis fájl amit milliószor írnak-olvasnak, az sokkalta sérülékenyebb mint. pl. egy statikus tartalom, maga a Win is kismillió módon igyekszik ezt megvédeni, másolatokkal.

    40 éve minden nap veszel egy zsemlét, amit nem ma hanem holnapután eszel meg, ma a tegnapelőttit eszed mert kell egy kis tartalék. Így mindig van 3 napra zsömléd ha minden kötél szakad.
    Minden zsömléhez szállítólevél, áfás számla és garanciajegy jár, valamint az összetevők felsorolása és még több dokumentáció. 3 nap a garancia.
    Te ebben az esetben 1982-ig visszamenőleg megőrzöd az összes számlát, garipapírt, mindent, lefűzve, indexelve hogy melyik polcon, melyik dossziéba található? Nem csak a tegnapelőttit meg a tegnapit, mivel 3 nap a szavatosság? A többit minek, az életben nem kell semmire.
    Kb. ez a registry.

    Részemről is valahol le van tojva csak ésszerűtlen.

Új hozzászólás Aktív témák