Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    Sziasztok!

    Volna egy érdekes problémám. Van egy VXL TC3200-as vékony kliensem amit közel két évig headless módon használtam mobilnet osztására. Most szerettem volna mikro processzor programozáshoz életet lehelni bele, mivel ezen még van LPT port így tudnék AVR égetőt csinálni hozzá. A gond csak az hogy a DSUB kimenetén nem, vagy ha jön is oldalirányban elmosódva jön kép, mint amikor TV adásban nagy interferencia van. Tesóm LCD monitorom így csak időnként kapja el BIOS alatt a képet, aztán el is tűnik. Az én LCD monitorom nem is hajlandó felismerni mint bemenő jelet. Tartok tőle hogy valami kinyúlt benne, és mivel full integrált a kicsike esélyét sem nagyon látom hogy feltámasszam máshogyan.

    Mivel menni azonban megy (a rárakott kézi forgatású Linux-om bebootol és ha LAN-ra dugom be is tudok rá jelentkezni rá SSH-n), azon gondolkodtam hogy a BIOS beállításokat nem-e lehetne valahogyan módosítani Linux-on keresztül miközben fut? Nem tudom létezik-e olyan program ami az Award BIOS-ok CMOS tartalmát tudják módosítani? Pl. én az LPT portot szeretném rajta engedélyezni mivel azt annak idején letiltottam és így BIOS nélkül elég nehéz engedélyezni (hacsak valaki nem diktálja le nekem hogy a BIOS-ban vakon hogyan kell átállítani de még az is jó móka lesz).

    Valami ötlet esetleg? Gondolom BIOS távoli konzolra vezetésére esélyem sincs ha nem olyan eleve a lap, márpedig szinte kizártnak tartom.

    Még arra gondoltam hogy valahonnan szerzek egy CRT monitort és megpróbálom azzal, hátha azok kevésbé érzékenyek a pontos időzítésekre és még nagy nehezen át tudom babrálni a BIOS-ban a dolgokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák