Új hozzászólás Aktív témák

  • iref-h

    tag

    Sziasztok!
    Már többször írtam Tablet ügyben Navon Predator 10" - Android 6.0.1. - ről van szó.
    Megpróbálom még egyszer, ugyanis a három napos csereidő holnap lejár.

    Mint korábban írtam, SD kártya problémáról van szó.
    A leírásban két SD használatról ír a kézikönyv, de egyik sem úgy működik ahogy írva van.

    Két formázási lehetőséget dob fel a gép az SD - re kattintva:

    1. mint külső tárhely fotók, videók stb. tárolására használatára. Ebben az esetben a formázás olyan a leírás szerint, hogy bármelyik erre alkalmas eszközön olvasható, lejátszható a kártya.

    2. belső tárhely bővítésre formázás, valahogyan növeli a belső tárhely kapacitását, bizonyos programokat átvehet a belső tárhelyről. Az eredetileg kb. 2Gb - os belső tárhelyről 0,7Gb alkalmazást át tudtam tenni, amely alkalmazásoknál felajánlotta a lehetőséget a rendszer, nem tudom miszerint válogatott. Az így formázott SD csak ezen a tableten működtethető, így ha a készülék tönkremegy, oda minden tartalom.

    Az első esetben, úgy szerettem volna üzemeltetni a külső SD - t, mint az Android 4.4.2. - ben is, hogy a galériában lévő képek videók, a hangfelvétel, meg egyéb tartalmak egy beállítás után az SD - re kerüljenek. Ilyen opciót nem találok. A tárhelynél csak az "adatok törlése" és a "gyorsítótár törlése" jelenik meg, a várt tárhely megválasztása nem jön elő.

    A második esetben arra gondoltam hogy ha nem megy az első megoldás, választom másodikat - legfeljebb lesz egy nagy belső tárhelyű tabletem, Ebben az esetben igaz hogy mint félig-meddig belső tárhelyre rá is telepíthető alkalmazás, - illetve a meglévő alkalmazások közül, melyeknél nem csak az jelenik meg hogy "adatok törlése" "gyorsítótár törlése" hanem az is hogy "tárhely választás" de a galéria tartalma, hangfelvételek, megint csak az eredeti belső tárhelyre kerülnek, tehát belső tárhely megtakarítás néhány alkalmazásnyi kivételével elég kevés.

    Felhívtam PC szervizt is, nem foglalkoznak Androiddal, az egyik speciális zerviz meg azt mondta, hogy a Navon kihagyta ezt a lehetőséget a programból, és ajánlott 50 ef. körüli rendes tabletet.

    A kérdésem az lenne:
    Szerintetek létezik ilyen, hogy a tárhelyet nem lehet megválasztani a fenti esetek közül egyikben sem?

    Üdv.: iref-h

Új hozzászólás Aktív témák