Új hozzászólás Aktív témák

  • iMaverick

    addikt

    válasz WOT-H-A-C #107647 üzenetére

    Elephone P4000. A 4PDA-n az egyik orosz kolléga "vette a fáradtságot" és írt egy élménybeszámolót. (Az enyém sajnos még Processing státuszban van, remélem a jövő héten postára kerül végre.) LINK (próbálom kicsit összefogni, mert ugye a gúgli fordító eléggé "nyers" eredményt ad. ;]

    Hardver és teljesítmény:
    Korábban azt ígérték, hogy az 1,3GHz-es MT6735 lesz, azonban a MT6735P került bele, amely az összes magot azonos frekvencián 1GHz-en hajtja. Ezt meg lehet változtatni az új firmware-ben. :F
    Egyszerűbb játékok, mint pl. az Angry Birds normálisan futnak, viszont például az Asphalt 8 csak alacsony beállításokkal.
    Irodai programok, HD videó az internetről, programok, stb, rendben vannak, csak a 3D-grafika izzasztja meg.
    A 2 GB RAM valós, a rendszer teljes betöltése után 45-50% lefoglalva.
    A 16GB ROM-ból a felhasználó által hozzáférhető 11GB.

    Kijelző:
    Nagyszerű a HD kijelző, IPS, 5 pontos érintés érzékelés, pontosan teljesít, érzékenysége jó. (A másik telefonjához képest halványabb a megvilágítás)

    Kamera:
    Annak ellenére, hogy a kameraszenzor Samsung, a telefon által készített képek undorítóak. A részleteket nagyon elmossa, a színek élettelenek. A flash villanó közel azonos minőségű (gondolom az összehasonlításhoz használt saját telefonjához képest). A fényképeket 8MP és 13MP között állíthatjuk, de ez inkább egy 8-as kamera. (Magyarázat: az előző Kingzone telefonomnál is előjött ugyanez: Kínai barátaink a gyárban 13MP-esnek állítják be az igazából 8MP-es kamerát és a fotózás során felinterpolált kép ezért lesz sz@r. Gondolom én.)

    Hang:
    A hangja eléggé hangos. Ez nem csörög, akkor is próbál adni egy kis basszus. :F Öten is nézhetünk filmeket vele. Elég tisztán szól, a hangereje pedig olyan, hogy a táskában is hallani lehet (mármint a csörgést). Érzésem szerint a rezgő motor is "durva".

    Vezeték nélküli hálózatok:
    A telefon imseri a 3G-t és a 4G-t (LTE) is. A 3G-re a Kyivstar-nál ráakaszkodott azonnal, a Simcoe-nál a 3G és a 4G is ment. (Ezek gondolom ukrajnai telefonszolgáltatók lehetnek.)
    A WiFi csak 2,4 GHz-es. (Utána írt valamit a Speedtest-ről, meg hogy az összehasonlítási alapul szolgáló mostani telója mit tud, vagy mit nem tud sebességben hozni, de nem tiszta.)

    Akkumulátor:
    Az akkumulátor külön figyelmet érdemel.
    Komolyan meg lett hajtva: telefon készenléti állapotban 17 óra, 01:08 Vita, 03:00 internetes videó, 01:00 Youtube, 30-40 perc játék és szörfözés az interneten, 1 óra zenehallgatás internetről kikapcsolt képernyővel. A képernyő ideje 05:00 ...
    Az akkumulátort 50%-ra sikerült lemerítenem. Ez azt jelenti, hogy a telefon képes hűen szolgálni több mint egy nap, még a legaktívabb felhasználó esetén is. Átlagos használat (30 perc hívás/nap, 1 óra Viber és VKontakte :F ) esetén úgy gondolom, 3 napot elketyeg, minden gond nélkül.

    Az eredmények:
    Kiváló ár/érték arány. Nagy képernyő, nagy akkumulátor, gyors wifi, szép felület (teljesen használható out of the box), jó hang dinamika és a mikrofon érzékenysége teszi egyértelművé, hogy a 150$-os telefonok között komoly versenytárs ez a készülék.

    Saját kommentem: először is bocsánat, hogy néhol kénytelen voltam erősen átfogalmazni a szöveget, gondolom a GF-ot nem szükséges bemutatnom senkinek sem. :DDD

    Egyelőre pozitívan várom a saját készülékemet, a kameránál kicsit meglepődtem (negatív irányban), viszont úgy látszik ez egy trend, amitől nem tudnak elszakadni a kínai barátaink. (Sajnos.) A többi viszont nagyon biztató, remélem ez a készülék tovább lesz hű társam, mint az előző. (A sok kis, apró hibájával 5 hónapig tűrtük egymást.)

    [ Szerkesztve ]

    "Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

Új hozzászólás Aktív témák