Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    válasz mike1334 #22618 üzenetére

    Az a baj hogy teljesen rossz képletből indulsz ki. :(

    A rendszer számára a N10-en felhsználható RAM mennyisége 1099MB RAM!
    Miért?
    Azért meg a kijelző felbontása miatt a Google úgy döntött, hogy 4.3-as frissítéssel a GPU számára lefoglalt menórát megnövelik ~850MB-re (egész pontosan nem tudom, másra is megy el de az nem olyan sok). 4.2-ig ez 512MB volt, de mivel teljesítmény problémák adódtak játékok alatt a kijelző nagy felbontása miatt és az ebből adódó nagy adatmennyiség miatt, úgy döntöttek, hogy performancia érdekében megnövelik. Erre főleg azért van szükség mivel az N10-ben található Mali GPU nem támogatja az általánosan elterjedt textúra tömörítési eljárásokat, vagy a játékok nem a Mali által használtat használják, így könnyen előfordulhat hogy a QHD textúrák megtöltik a RAM-ot.

    Minden esetben Android esetében a GPU le fog foglalni valamekkora RAM-ot. Példák:
    Z4 Tablet: 256MB
    Z3 Compact: 256MB
    One mini: 256MB

    A fenti a legáltalánosabb érték, amúgy de akad kevesebb több, több dolog függvényében.
    Általánosan az N10-zel ez egy elég nagy szívás sajnos, mivel az idő túlnyomó többségében ott van 800MB tök üres RAM amit a rendszer nem használhat. Valamiért sajnos egy custom kernel se készült ami ezt orvosolja.

    Teljesen felesleges a szabad RAM-on rugózni, a rendszer akkor működik jól ha nincs szabad RAM! (Nyilván sarkítok, vannak ésszerű keretek.)
    Pont ez a probléma, hogy a gyártók is túl agresszívra veszik az app bezárógátast, mikor ott a sok szabad RAM, de a user számára az a fontos valamilyen nyakatekert módon, hogy minél több szabad legyen teljesen értelmetlenül, így alkalmazkodtak hozzá és szépen mindent kilőnek a rendszerek akkor is ha ott tátong 1GB szabad tárhely.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák