Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz #71562240 #10069 üzenetére

    "Azon, hogy például a hangjel továbbításában résztvevő router, modem hangja megváltozik attól, hogy milyen alátétet tesznek vagy nem tesznek alá, már régóta nem lepődik meg senki - aki jártas a témában. Tudományos paradigma - annak, aki jártas a témában."
    Hát, ööö, azért ebben nem lennék biztos, akármennyire kijelentő módban írod, sőt inkább biztos vagyok benne, hogy nincs így, mármint, hogy ez elfogadott dolog.
    Mikor a lejátszás gépezetének elméletileg is jóval nagyobb változást okozó/okozni tudó fogaskerekeiről is megy a vita, nálunk magasabb szinten is. A router olyan pici fogaskerék ebben a gépezetben, hogy jóformán még arról is megy a vita, hogy ha kicserélem ezt a fogaskereket egy másikra, az mekkora hatással van az egészre. Itt meg még arról van szó, hogy csak reszelek rajta egyet. Szóval szerintem nem vehetjük ezt elfogadottnak a hifiben.

    Ez is egy történet, visszautalva a linkelt stereophile-os cikkre, amit vannak akik zsigerből igaznak éreznek (lehet az is!), amivel nincs is semmi gond. Sőt, tudjuk hogy kellenek ezek. De ez attól még jelenleg nem több. Nem tudományos paradigma, így nem is tartom szerencsésnek annak beállítani.

Új hozzászólás Aktív témák