Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz ugyes #10486 üzenetére

    A nagyon egybeintegráltakkal sajnos ez a helyzet. Egy DIY erősítő örök életű, viszonylag elérhető a kapcsolás (hogy kézzel belenyúlj, kicserélj, szerelgess). Nem összehasonlítani akarom őket, hogy melyik a jobb, csak nem egyértelmű, milyen eszköz az, amik túl vannak pár tíz éven már.

    Pont az öregemnek van egy én kamaszkoromból (!), '86 körülből származó Pio PL-200-asa. A finomsebesség-szabályzó potija hibás kicsit, annak a cseréjével gyakorlatilag mindene "új" még, annyira királyul össze van rakva.

    Hugom kis japán, 1979-es Nikko sztereó tranyósában meg már az előző tulaj is cserélt pufferkondikat és a kis elko-kat, látszik, hogy azok nem '79-esek :) , de például a többi apróság az bizony az, ellenállások, kis háromlábú tranyók, végfok tranyók, minden a régi, amit a gyár beletett. A hülye bemenetválasztók recsegnek, kontaktbizbasz kell nekik, sajnos olyat már így 1:1 nem talál az ember, de egyenként tudnám cserélni, ha akarnám, viszont mivel egyetlen forrása van, lehet csinálok egy elegáns átkötést, aztán ha mégis eladná valami gyűjtőnek, ő megkapja a gyári verziót és restauráltassa. Szóval értem amit mondasz, de nagyon készülék függő.

    Hangfalaknál több baj lehet, mert az eredetihez nagyon közelítő hangszórókészletet találni azokhoz elég nehéz. Vagy NOS készletről jön valami, vagy talál az ember keservesen valami helyettesítő ugyanolyan hangszórót, de amikor például már megy tönkre a membránszél, vagy nagyon ki van gyengülve a felfüggesztés, még rosszabbul is szólhat, mint újkorában az első bejáratás után. Nagy mélysugárzóknál én még olyanról is hallottam, hogy 2-3 évente megforgatják őket a helyükön, 180°-ban, csak annak érdekében, hogy a gravitáció okozta lassú "nyúlás" egyenletesen érje mindenét nagyjából. De még sosem éltem ezzel, hogy őszinte legyek.

    Az említett AN jószágok pont olyanok, hogy kaphatók hozzájuk új, nullkilométeres póthangszórók, gyárival identikusak - arany áron persze. Na, ez sem minden gyártóra él - ahogy mondod..

    A csövik relatív egyszerűek. Veszel vagy építesz egyet, én spec agyon impregnált, gyantával kiöntött trafókkal, már bottal jársz, már cseréltél benne 10x csöveket és 3x újrakábelezve meg újraalkatrészezve, ha minőségi a munka, az bizony zenélni fog akkor is. Félvezetősökre is igaz lehet ez, csak őket inkább nyákra szerelik + helyspórolás miatt zártabbak, sűrűbbek belül, és hozzáférni-szerelni nehezebb és ha a nyákot kezdi el kikezdeni az idő vasfoga, az nem annyi, mint lengő kábelezésnél, hogy egy kábelszakaszt (vagy mindet) kicseréled, akkor azt a nyákot be kell szerezni ismét, vagy a kapcsolás ismeretében újra legyártatni, satöbbi.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák