Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz denesdr #13466 üzenetére

    [link]

    Képek magukért beszélnek. 2 ereseket hoztam direkt, mert hát egy RCA unbalanced-hez ennyi kell, a többi már hifi, annyi alufóliát vagy akármit teszek egy kéteres unbalanced RCA köré, amennyit akarok.

    Amit Te leírtál, az XLR.

    Itt azt kell látnod, hogy a shield (árnyékolás) milyen potenciálon van (földön) és mi a "negatív pólus" fogalma unbalanced átvitel esetén (föld).

    Emberünkénél a Genius csodás megoldása van szerintem - mivel nekem is van egy ilyen, csak a kisebb :D - hogy a halálgagyi kéteres hangszóró kábelt RCA dugóval szerelték, mert alkalmas arra, hogy két pólust képviseljen, mint csatlakozó. Nyilván. Csak ugye rendes hifiben komolyabb teljesítményt is átvisznek hangszórókábelen, amire az RCA dugó nem alkalmas (amúgy lehetne szerintem, de mindegy is), ezért használunk külön terminálokat, meg pro audio-ban speakON-t, satöbbi. Genius-ék letojták az iparági szabványt, nincs banándugó, szorítós digó, villa, nincs semmi, a kis szatellit hangszórócskákból kijövő kábelen RCA dugó van és így kapják az erősített jelet, úgy voltak vele, hogy arra a 2-3 Watt-ra az RCA csati a gagyi kéteressel kiválóan alkalmas és igazuk is van, de ilyen kis teljesítményeken működik. 1kW-t már nem küldenék RCA-n ki, lehet, jobb mégis a banán meg a többi. :) Egy ilyen PC-s Genius kis szatellit hangfalszett erősített jelű hangszórókábelének elmenne simán a fejhallgató kábelem is, pedig na ott aztán nem ujjnyi vastag a réz.

    Guglizd még le a ground lift-et is.
    [link]

    Ground loops
    [link]

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák