Új hozzászólás Aktív témák

  • bsh

    őstag

    üdv,
    lenne egy "érdekes" problémám, hátha valakinek van ötlete. (workaround már van)
    céges gépemen írogatok egy raktárkezelőszerűséget komplett excel vba-ban... a gép win7 x64 hun, office 2013. nálam minden remekül működik, és eddig a kollégáknál (akik ezt valójában használják) szintén remekül működik a dolog.
    pár hete viszont előjött egy probléma náluk (nekik office 2016 van), amit én nem tudok reprodukálni.
    a gond az, hogy egy funkció megnyit egy word dokumentumot a háttérben és abba bevisz adatokat az excel táblázatból, majd feldob egy save as ablakot (majd a fájlt visszalinkeli excelbe hiperhivatkozással).
    pár hete a kollégáknál nem jelenik meg a save as ablak, majd az excel kiírja, hogy ole objektumra vár stb stb. ilyenkor a tálcán sem jelenik meg a save as ablak ikonja. de alt+tab-bal váltva az ablakok közt már megjelenik és fut tovább a makró.
    kipróbálták az összes gépen, mindenhol ugyanez a hiba, kivéve pont az én gépemet... van egy 100%-ban ugyanilyen másik gép, ugyanaz az office is meg minden, ott se működik. és mint mondtam, csak pár napja, azelőtt működött mindenhol.
    na ez mitől lehet vajon? esetleg valami win frissítés .net vagy nemtudom?
    a workaround annyi, hogy a save as ablak előtt még egyszer aktiválom a word app-ot (app.activate), akkor rendesen megjelenik az ablak és nincs az ole hibaüzenet sem.

Új hozzászólás Aktív témák