Új hozzászólás Aktív témák

  • dssport

    tag

    Sziasztok!

    Szeretnék segítséget kérni egy döntésben. A következő igényekre kellene a leginkább megfelelő felhőt kiválasztanom:

    - Több számítógép és laptop (Win7, Win10) valamint telefonok (iOS, android) közötti hídra van szükségem, minden platformra elérhető programmal/appal kell rendelkeznie
    - Stabil, megbízható, gyors működés, hosszú távon is számolhassak vele, ha feltolok rá mindent várhatóan ne jöjjön 2 hónap múlva a levél, hogy be fog zárni...
    - Első körben MS office fájlokat, pdf dokumentumokat szeretnék rajta tárolni. Később ha beválik, akkor természetesen kibővíteném az előfizetést és tolnám rá fel a biztonsági mentéseit a fotóimnak (fotózok nagyon sok RAW van)
    - A fájlok online szerkesztése nem szempont, mindig a leszinkronizált/frissített fájlokban szeretnék csak matatni, egyszerre 1 eszközön. (szóval pl. google dokumentumok vagy one drive felhő excele nem szempont)
    - Telefonokon csak továbbküldésre/megosztásra max megtekintésre használnám az applikációt, szerkesztés egyelőre nem érzem, hogy fontos lenne.
    - Ne legyen bugos a program/app, ne fogja nagyon a gépeket a szinkronizálás gond nélkül menjen a háttérben.
    - Szükséges tárhely: kipróbálás erejéig 5 GB felett bármi elég, később szerintem 500Gb nagyon nagyon nagyon max 1000GB elég lesz de ez a távoli jövő.
    - Pénz nem számít, az a legkevesebb: nem érdekel, hogy 3500 vagy 4000 vagy 5000 csak menjen flottul és legyen stabil mert munkára is kell nem csak szórakozni.
    - Jelenleg van egy iCloud 50GB előfizetésem de megmondom őszintén, hogy erre csak a telefonomról van felszinkronizálva az összes fotó (bizt. kedvéért) másra még soha nem használtam, nem tudom, hogy milyen lehetőségeit tudnám még kiaknázni, vagy, hogy a felsorolt igények teljesítéséhez érdemes-e ezen a vonalon továbblépni. Megosztásba látom talán kötöttebbnek?!?!?! olyanokkal akiknek nincs iCloud fiókjuk de lehet, hogy tévedek nem ástam bele magam.

    A következő legendák velem élnek, nyugodtan cáfoljátok vagy erősítsétek meg őket:
    - MS OneDrive-ról van egy olyan komment iOS áruházban, hogy vigyázni kell vele, mert minden fájlt amit megnézel letölt és a cache törlésére nincs lehetőség, megzabálja lassan a tárhelyet. Mondjuk 3 éves komment, azóta gondolom minden frissült, de nem akarok szellem fájlokat :D
    - Google drive saját tapasztalat: igaz, hogy nem volt túl izmos a net amin használtam, de főleg a feltöltés elég bugos volt, nem akart működni, nem szinkronizált... frissítés, gép újraindítás után röviden megint jó volt aztán eldobta magát... mellette ugyan azzal a nettel más felhő szinkron ment.

    Előre is köszönöm az ötleteket, tanácsokat!!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák