Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Épp hallgatom fehér_ember Teac HA-501-ét... De előbb az UD-301-ről akarok írni, mert kell a kontextushoz. A 301 szerintem egy csodakütyü. Elméletileg nem kéne jó legyen a saját ampja, Bodz is fikázta, lehet jogosan, de akkor felmerül a kérdés: Ha gyengusz az amp, akkor miért szól olyan jól mégis?
    Az az elméletem, hogy a quaddal is és a 400-as hifimanjeimmel (és persze szerény személyemmel) valami olyan szinergiában kell legyen, hogy gyengeségeit palástolja és annak ellenére prezentál egy kivetnivalót nem hagyó végeredményt. Mindemellett van egy sajátos tere, amit én nagyon szeretek. A 301-et hallgatva semmi hiányérzetem nincs. AB-zve ki tudok szúrni apróbb különbségeket, a 301-ben hiányosságokat, de mindig mikor a 301-re visszaváltok azt érzem: "Ez így kerek, ez így jó, ez így elég. Nem hiányzik semmi." és nem értem, hogy miért kéne ampot tegyek mögé, még akkor is, ha amppal jobb, amit hallok. Az ampban persze nincs sok erő, kezdődő süketséggel már a quad-ot se tudja kellően felhangosítani, szerencsére én még jól hallok.
    Vegyetek UD-301-et, ha szembejön veletek, nagyon jó cucc, főleg azért a 75k-ért, amennyiért én vettem!

    A HA-501-ről annyit, hogy az UD-301 után kötve jobban adja, amint az MFA vagy az A30 pro adta. Ez lehet elfogultság is (bias és placebo), nem tudom, mert azokat nem tudom kiszűrni. Elvégre a Teac nálam már bizonyított és méretben, anyagmennyiségben is más szint az említett két amp-hoz képest. Óhatatlanul is más a hozzáállásom. Itt már azt érzem, hogy többet ad, mint elvesz és nem fordítva. Több előnyt is megfigyeltem és az egyetlen hátrány talán, hogy a sibilance-et picit megtolja mind a quadon, mind a 400i-n, ami bizonyos számoknál mérsékelten zavaró tud lenni. Cserébe a részletesség (felbontás, szeparáció) jobb, több hang tűnik fel és a mély hangok is jobban elkülönülnek. A mélyen nem emel (kivételesen egy kicsit több mély jól esne :D) és feszesebbé teszi azt. Azthiszem a 301 hangjának a terén sem ront, amit az mfa-nál vagy a30pro-nál kifogásoltam (mentségükre szóljon, hogy a fejestopikban épp most tárgyaltuk ki, hogy a tér megélése egyénenként eltér, többen más jellegű teret preferálunk).

    Furcsa, hogy nincs benne gain kapcsoló, emiatt kénytelen voltam az UD-301-et preamp módba kapcsolni és visszavenni felére-harmadára a jelszintet, hogy a quaddal értelmes poti-tartományon belül tudjam szabályozni az ampot. Ti melyik eszköz potiját hagynátok adott állásban és melyikkel szabályoznátok a hangerőt?

    Igazából még ezt se éri meg a 301 mögé tennem, mert annyit nem ad, mint amennyit rá kell költsek, de itt legalább érzek előrelépés és ez az amp már bármilyen fejeshez elég KELL legyen. Befektetés a jövőre és a gyűjtőt is kihozza belőlem (lehet teac gyűjtő leszek?)
    Aki gondolkozott, hogy megvegye e, az lekéste, szori. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

    Örülök amúgy, hogy hozzájárulhattam ahhoz, hogy Dorien upgradelje a forrását, meg persze azzal, hogy elvitte az ampot kinyitotta az ajtót a teac-nak. :D

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák