Új hozzászólás Aktív témák

  • HUNNIA1920

    őstag

    válasz ribizly #86986 üzenetére

    Én az utóbbi időben kezdtem el érdeklődni a komolyabb fejesek iránt, de rá kellett jönnöm, hogy jobban járok, ha maradok a seggemen.

    Túl sok fejesem nem volt (kb. 6-7db), de mindegyiknél volt valami, ami miatt ment. Első komolyabb fejesem egy Beyer DT990Pro 250Ohm volt, amit iBasso DX50-el használtam és emlékszem, mennyire élveztem. Aztán jött a csere-bere időszak, de azóta se találtam meg azt a fejest, amire nem sajnálnám azt a rengeteg pénzt. Jelenlegi legkomolyabb fejesem egy Quad Era-1, de ennél sem érzem azt, hogy ezzel szeretnék élni hosszú távon. Jól szól, jobban, mint a másik (HE400S) fejesem, de akkor is marad bennem hiányérzet vagy valami, ami miatt nem tetszik.

    A Quad után már nem fogok több fejest meghallgatás nélkül megvenni. Nézegettem az Ananda-t, Arya-t, Audeze fejeseket, de egyértelműen ezekről sincs csak pozitív vélemény, legyen azt teszt vagy hozzászólás. Az egyik száraz hangú, a másik fedett vagy lapos, nincs benne elég dinamika, stb. Akkor viszont nem tudom, miért akarnék sok 100eFt-ot kifizetni egy olyan eszközért, ami kompromisszumos. Akkor nem ugyanott vagyok, ha megtartom a HE400S-t, ami szerintem ugyanúgy jól szól, de nyilván ott is megvannak a határok.

    Gondolom az itt fórumozók közül is nem véletlenül van sokaknak 3-4-5 fejesük is otthon, mert mindegyik másban jó. Talán ennyire rossz lenne a hallásuk fejhallgató gyártóknak, hogy nem tudnak olyan fejest csinálni, ami minden műfajon hibátlanul szól, vagy mint az okostelefonoknál is, nem akarnak tökéletes eszközt gyártani, mert akkor ki veszi meg a többi terméket?

    "Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

Új hozzászólás Aktív témák