Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    No megjött az iBasso DC03. Az első dolog ami meglepett az a mérete. A képeken nem tűnt ilyen aprónak, de kézbe véve már nagyon... Az első tesztben csak simán bedugtam a Win11-es gépbe, valami alap driver egyből felment és lehetett is használni. Jriver és Direct Sound módban a Kontrust: Police c. számával kezdtem és kb. olyan érzésem volt az eddigiekhez képest, hogy a refréneknél leviszi a fejem. :D Két dolog ami biztos: 1. a jelszint sokkal nagyobb, mint bármelyik eddigi Realtek-es alaplapimé, de még a Xonar DS-énél is jóval hangosabb. 2. a basszus is sokkal erőteljesebb (ezt írják is sok helyen, hogy eléggé ki van emelve). A harmadik talán az lenne, hogy kicsit "digisen" szól, nem pedig annyira "organikusan", ami lehet csak azért tűnik fel (vagy így), mert ezt is olvastam valahol. Lényegében sokban érződik az előre lépes, változás. De még sok kedvencemmel kellene meghallgatni, hogy pl. a Xonar DS-nél jobbnak kiáltsam ki, de az biztos, hogy másabb.

    FW-t is frissítettem a legújabbra és az ASIO driver-t is feltettem (a nélkül csak DS és WASAPI módok voltak Jriver alatt). Ami gyak. a Bravo-HD ASIO app-ot jelenti:

    Ami viszont kontra (az eladónak is): Az USB-C->USB-A adaptere vacak. Mikor először megpróbáltam kihúzni a gépből (a FW frissítés alatt, mert épp ezt kérte a program), akkor az adapter műanyag burkolata egyszerűen lecsúszott a belsejéről és a kezemben maradt (még szerencse, hogy lett belőle nagyobb gond). Működni működik, de a műanyag burkolata gyak. csak ez "zokni", amibe bele van húzva. Tehát erről ennyit, kell majd egy másik adapter hozzá. Az amúgy lehet, hogy gyárilag is ilyen tré volt, mert az egyik review-ben pl. arra panaszkodtak, hogy "lötyög" benne az USB-C dugó vége (mondjuk nekem lötyögni épp nem lötyög), de azért ezt megemlíthette volna az eladó is...

    Ezzel kapcsolatban gondoltam, hogy akkor már egy USB-C->USB-A hosszabbító kábeles adaptert vennék. Mert jelenleg csak úgy "lóg ki" a gépem hátuljából ez a kis izé, és talán jó lenne neki egy min. 30cm-es kábel, hogy legalább az asztalra le lehessen tenni. Erről mi a véleményetek, jó ötlet ez így, vagy árthat a hangnak/zajnak stb. esetleg egy ilyen hosszabbítózás?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák