Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz danielsz #35371 üzenetére

    Nincs ezzel baj. Van az a szint, ami után minden másodperc gyorsulásért hónapok kőkemény munkája kell már. Én sem fogok soha eljutni a határaimig, egyszerűen nem ér annyit a dolog, hogy _minden_ szabadidejét erre tegye fel az ember.

    Hajnalban elmész dolgozni, fáradtan hazaesel dél után, elmész egy gyors körre, de azért itt már jól össze kell állnia a dolgoknak, hogy értékelhető tempó is legyen benne, utána hazacsorogsz izzadtan, koszosan, büdösen, gyors zuhany, enni is kéne valamit, ha előző nap megcsináltad a taposómalom végén, akkor ok, különben még főzhetsz is. Kutyákkal séta, bevásárlás, gyerekek is hazaérnek közben, rájuk is kéne figyelni kicsit, és talán van végre egy fél órád leülni. Ha asszony hazaér, még vele is elmész egyet futni, de semmi extra, legfeljebb egy kis laza tempó, mert ő is hulla, egyedül meg különben már egyikőtöknek sincs semmi motivációja, ő is szeretne egy kis nyugalmat, végre leülni, mire ebből a körből is hazaértek, jó esetben még csak este 6-7 között van, kicsit rendbeszeded magad, esti kutyaséta, valamit még enni kéne, mert folyamatosan farkaséhes vagy a melótól, meg a futásoktól, de lelkiismeretfurdalásod is van, mert reggel már megint fél kilóval többet mutatott a mérleg, nem kevesebbet, közben azon gondolkodsz, hogy rendesen nyújtani már vagy egy hete nem volt megint időd, nemhogy jógázni egy órácskát, és a kölykök is este 8-kor kezdenek családi életet élni, valamint kitalálni, hogy még nem csinálta meg a matekházit, mert nem érti, különben meg eltörött a szögmérője, és azonnal kell másikat venni, és holnapra még őszi faleveleket is kéne gyűjteni, amikor te már csak arra vágysz, hogy végre belezuhanhass az ágyba, hogy másnap reggel műszaktól függően 3-4-5-kor már kellhess is fel, és kezdődhet minden elölről.

    Ja, szombaton is meló, cserébe van egy mozgó szabadnapod a hét közepén, de az ugye hétköznap, úgyis felkelsz korán a többiekkel, reggeli ejtőzésre maradna a vasárnap, de persze mindenki reggel 10-re szervezi a családi, baráti programokat, meg a csoportos hosszú futást. Onnét tudod, hogy kezdesz becsavarodni, hogy amikor valaki beszól, hogy milyen hétalvó vagy, hogy nem bírsz odaérni a 10-es indulásra, akkor legszívesebben agyonvernéd egy blackrollal.

    Ja, igen, alakulóban a téli alapozás, most azt próbálom a fentiekhez igazítani, ahogy látszik. Ez a napi két futás viszont nemigen fog összejönni, hosszú távon semmiképp. Annak meg úgy nem sok értelmét látom, hogy az egyik 13:00-kor, a másik meg 17:00-kor, ráadásul az utóbbi a téli időszakra nekem már egy kicsit késő lesz, szóval ha jó, ha nem, én inkább a 60 perces könnyű tempót fogom megnyújtani annyival, hogy mondjuk a 30 perc nagyon laza csorgás az elejére, és vagy utána a 60 perc feszítettebb pulzussal, vagy 3-4 lépcsőben valami fokozó-féle. Így legalább azt az időt megspórolja az ember, hogy kétszer kelljen átöltözni, meg lezuhanyozni, és nem kell este sötétben, hidegben még egyszer kimenni, mert az már motivációgyilkos. Asszonnyal futós napokon úgyis elő fog fordulni ilyesmi, bár vele meg igyekszünk olyankor menni, amikor kicsit rövidebb napja van, és olyankor megvárom a futással.

    Ha meg valaki a futómagazinok kedvenc aranyszabályával jön, hogy keljek fel minden nap egy órával korábban, és akkor belefér reggel még 30 perc, meg egy gyors zuhany, és az milyen egészséges, meg önfegyelemre, következetességre, nevel, valamint mutatja az elhivatottságot, annak innét üzenem, hogy az anyátok picsáját fogok hajnali 2-kor kimenni futni.

    Szóval lehet, hogy lusta köcsög vagyok, de nekem ennyi fér bele, még ha ebből nem is lesz soha 1:30 alatti félmaraton...

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák