Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz bandus #72089 üzenetére

    Szerintem ez a 20-25 perc egy minimum ajánlás lehet, figyelembe véve, hogy ha napi 1 órát ajánlanának, akkor a legtöbb ember azt mondaná, hogy a lófaszt, akkor inkább nem mozog semmit.

    Egyébként egyszer apám azzal jött, hogy valahol olvasta, ha napi legalább 4000 lépést tenne egy ember, akkor mennyivel javulna tarsadalmi szinten a lakosság egészsége. Én ezen megdöbbentem, mertt 4000 lépés nagyon kevés, amikor nem mozogtam aznap semmit, de tömegközlekedéssel jártam, az otthon-buszmegálló, villamosmegálló-munkahely, illetve az egy átszállás alatti lépésszám oda-vissza többet tett ki 4000-nél.

    De azért látom ám, hogy az a realitás, hogy sokan időt, pénzt áldoznak arra, hogy ne minél kevesebbet mozogjanak, meglepő módon a hétköznapokban olyanok is, akik ugyanakkor valamilyen szervezett edzésre vagy konditerembe járnak.

    Én úgy látom, hogy ezért is van az, hogy amikor valaki felnőttként, de még nem idősen elkezd futni, akkor az 5k megállás nélküli lefutása egy kitűzött cél, holott egy soha nem futó, de a wc-re nem autóval járó embernek könnyedén le kellene tudnia futni ennyit. Ezért sem lehet megmondani egy kezdőnek, hogy mennyi idő alatt juthat el addig, hogy lefusson mondjuk egy félmaratont, mert nagyon nem mindegy, hogy úgy kezdő, hogy korábban sokat tett azért, hogy leépüljön az erőnléte, vagy ugyan nem sportolt, de a hétköznapokban azért összejön némi mozgás.

Új hozzászólás Aktív témák