Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Goose-T #46300 üzenetére

    Nem tudom, azért is kérdeztem. Gondoltam más anyag és jobban szétpréselődhet, könnyebben megtörhet a felület a húrlábnál, vagy valami ilyesmi, fogalmam sincs hozzá azért kérdeztem.
    Most nekem is nikkel húr van fent, szerintem mindig is azt használtam, nem is tervezek acélra váltani, csak és kizárólat a flat wound miatt kérdeztem, mert a Daddario-nak csak acélja van, más gyártónak meg más méretűek a húrjai és nem akartam nagyobb húrt beleerőszakolni a nutba. Bár nem nagy a különbség szóval nem hiszem hogy gond lesz, csak jó lett volna egy 9-42-es szett. Az is lehet, hogy a három vékony húr marad és akkor csak a sodortakat cserélem le.

    Más:
    Miért lehet érdemes a 3. húron (G) sodort húrt használni? Van itt valaki aki ilyen húrral játszik?

    Úgy látom a flat wound nem nagy divat errefelé sem. Nagyon kíváncsi vagyok rá.

    re: benvolio
    Vótmá, asszem pont Eastman osztotta meg, isten nyugosztalja!

    re: Ctrl+Alt~Del
    Recélés. Igen, van ilyen és természetes. Hallgass meg klasszikus vagy akusztikus darabokat és hallgass nagyon figyelmesen! Tutira mondom, hogy meg fogod hallani ha jól figyelsz. Mindenütt van ilyen zaj, csak van ahol a torzító miatt alig hallani, vagy a gyors játék miatt szinte alig vesz időt a játékidőből, így azért nem tűnik fel. Hallgasd meg a Nirvana Unplugged-ot és meg fogsz lepődni, szarásig van rece hanggal.
    Ez normális, de nyilván sok gyakorlással lehet minimalizálni. Ne parázz miatta, a lényeg, hogy minél lazábban fogod a húrokat annál kevésbé fog előjönni a zaj, váltásokkor is próbáld annyira elemelni az ujjaidat, hogy épp csak érintsd de ne lenyomd a húrokat.

    [ Szerkesztve ]

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák