Új hozzászólás Aktív témák

  • scapegt

    senior tag

    Sziasztok!

    Elnézést, ha rossz helyre írok, nyugodtan irányítsatok át :)

    Nem gyúrok, hanem fogyni szeretnék és formásodni. Az avataromból nem derül ki, de nő vagyok, ez fontos info :)

    Szóval, van egy Tunturi profi lépcsőzőm (láncos), amin átlagban heti 5x edzek alkalmanként 45 percet (eleinte 4300 körül lépkedtem, most már átlagban 5800-at, de volt 6000 is).

    Épp ma 3 hónapja kezdtem edzeni rajta, ma volt a 63. edzésem. Sajnos kb. 1 hónapja a súlyom nem megy lefelé, sőt, inkább még felkúszott fél-1 kg azóta. Nem értem, miért, kb. ugyanúgy csinálok mindent, mint az elején. Az első 2 hónapban fogytam összesen 6 kg-t, most a statisztika 3 hónap alatt 5 kg ... ez elég gáz ...
    Ja igen, fontos még, hogy kb. 1,5 hónap után kezdtem használni Biotech-es ISO Whey Zero-t (most pedig a Nitro-t), de eleinte csak edzések után, aztán már reggel is (reggel tejjel, edzés után vízzel). Létezik, hogy emiatt inkább csak izmosodok és amiatt jött fel többlet vagy ez hülyeség?

    Van néhány kérdésem, amit kérlek, ha tudtok, válaszoljatok meg, ti okosabbak vagytok ezen a téren nálam :)
    1. Mennyire fontos a pihenés fogyás esetén? Ha úgy tartja kedvem és minden nap edzek, az mennyire jelent gátat a fogyásban? Segít vagy gátol?
    2. Edzés előtt mit érdemes enni, illetve edzés után mennyi idővel lehet enni és mit ajánlott fogyás céljából? (az utóbbi néhány edzésnél félidőben olyan rosszullét jön rám, mintha a vércukrom a padlón lenne)
    3. Imádom a mozzarellát, ráadásul tele van fehérjével, de mennyire gáz, ha naponta egy 125 grammosat megeszek?
    4. Mi a fogyáshoz szükséges pulzustartomány? Sokat olvastam már róla, de többféle ajánlás van ... a maximális pulzusom 188, ennek a 70%-át próbálom tartani edzés közben, persze ez ingadozik. Mostanában próbálom tovább kitolni, 75-80% körülire, úgy jobban izzadok (gondolom van már egy kis állóképességem a lépcsőzéstől). Melyik a zsírégető zóna? Hol érdemes tartanom a pulzusomat?

    Egyelőre ennyi kérdésem lenne, remélem nem hagytam ki semmit.

    Előre is köszönöm!!! :R :R :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák