Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz totron #84790 üzenetére

    6 bar a hálózati víz ideális nyomástartományának maximuma. Nálunk itt ÉNy-Pest megyében (DMRV Zrt. területe) most ~4 bar a vezetéket víz nyomása. Az erre a célra szánt KPE csövek 6 bar nyomást hivatottak elbírni, a jobbak 10-et, az idomok is nyilván erre vannak méretezve. Véleményem szerint ekkora nyomást a PVC csövek is kibírnak, ha rövid szakaszról van szó.

    Viszont mivel Te most a szívóágról beszélsz, feltételezem negatív nyomással kell kalkulálnunk, aminek értéke viszont csak a vízoszlop magasságából számítandó: ~10 méterenként 1 bar. Tehát a szívócső legalján 0 bar, az első 10 méteres szakasz tetején -1 bar, és így tovább fel egészen a szivattyúig. Szerintem túlaggódod. :)

    #84791 inf3rno
    A sejtésed jó, a sorba kötés valóban így van egypólusú kapcsoló esetén. Szigorúan feszültségmentesített állapotban egy szakadásvizsgálóval lehetne megnézni, hogy a kapcsolószekrény nullosztója (a fényképen a szabadon lévő kék vezetékes kötések) és a lámpa foglalatának nulla érintkezője között van-e kontaktus. Ha nincs, akkor valóban szakadás van valahol. Ez lehet akár már a kapcsolószekrényben, de lehet akár valamelyik kötöződobozban is a lámpa és a kapcsolószekrény között bárhol.

Új hozzászólás Aktív témák