Új hozzászólás Aktív témák

  • tecsu

    addikt

    válasz adamssss #29098 üzenetére

    Jobb kínai étterem - szerintem - csak Kínában található, a japán éttermek viszont alapból messze magasabb nívót képviselnek.
    Mindkét kultúra nagyon sokféle fajtáját, felhasználását és elkészítését ismeri a rizsnek, de vannak gyakori ételek, amit szinte minden ottélő el tud készíteni. A japánok többsége otthon rizsfőzőt használ, de jobb éttermekben ragaszkodnak a hagyományokhoz.
    Érdemes néhány könyvet elolvasni az adott régió konyhájáról és a rizsfőzésről külön, ha érdekel, mert például a ragacsos rizsnek is több fajtája van, amik között itt a fórumon nem valószínű, hogy bárki el tudna igazodni.

    Egyébként a legtöbb ázsiai ország, de még az olasz, spanyol és más gasztronómiának is szerves része a rizs, sok-sok finom recepttel. ;)

Új hozzászólás Aktív témák