Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz Morris #30905 üzenetére

    Ilyen célra én nem szerelnék fel elszívó ventilátort. Egy Limodor például olyan vákuumot képes létrehozni, hogy alig lehet kinyitni a fürdőszoba ajtót. Arról nem is beszélve, hogy a főzés során keletkező zsíros -, olajos gőz majd mind a ventilátoron, és a cső belső falán fog lerakódni.
    Egy megfelelően méretezett és karbantartott páraelszívó esetén nem szabadna kajaszagnak terjengenie a lakásban. A gond az, hogy általában egyik feltétel sem teljesül. Például egy nagyobb, amerikai konyhás nappaliba a szokásos 20 ezer Ft-os páraelszívó, meg a 110-120-as csőáttörés édeskevés lesz. Csak hát, ki az, aki ez esetben legalább 60 ezret, vagy ennél is többet áldoz majd páraelszívóra?
    A másik dolog meg, hogy sajnos a zsírszűrőt rendszeresen karban kell(ene) tartani. Bevallom őszintén, hogy néha én is megfeledkezem róla, és csak 3-4 hónap után dobom be a mosogatógépbe. Pedig, hogy ne telítődjön a szűrő, és ezáltal ne romoljon a páraelszívó hatékonysága, ezt is illene havonta elmosni. Apósomék a 10 év alatt egyszer mosták csak el, akkor is csak azért, mert jeleztem nekik, hogy ez így semmit sem ér. Csoda, hogy még nem égett le a készülék motorja. Mostanában már be sem kapcsolják.

Új hozzászólás Aktív témák