Új hozzászólás Aktív témák

  • StLui

    veterán

    Sziasztok!
    Most kezdenék kicsit jobban foglalkozni a kávékészítéssel. Ehhez vettem egy Philips Barista gépet.
    Két Három kérdésem lenne elsőre:
    Kifolyási időt honnan kell mérnem? Ez a gép ahogy megnyomom a gombot előáztat, majd pillanatnyi szünet és kezdi nyomni újra a vizet, de még 2-3 másodperc mire megindul a kávé. Volt ahol azt mondták a gomb megnyomásától, volt ahol azt, hogy az első cseppek megjelenésétől.
    Másik: Karos gép és többször felragad a pogácsa a gépre amikor leveszem a kart. Ez gond-e, és mi miatt lehet?
    Harmadik: Impresso Sweet 7 blend-del próbálkozom, és nagyon savanyú, feleségem visszaköpte a pohárba :D pedig ő csak tejszínhabbal issza a kávét mindenhol. Én azt érzem hogy a savanykásság ellenére nagyon "ízes" a kávé, és kipróbáltam ma egy áruházi Peroni-val, nagyon gagyinak érződik. Inkább iszom a savanykásabbat, de jó lenne ha nem lenne az :) Viszont cpauccinóként már nagyon finom, és nem érződik a savanyúság. SZóval ez egy ilyen kávé, normális ez az íz, vagy rosszul csinálok valamit?
    Eddig itthon csak kapszulásat használtunk, mindenféle 80FT-os akármit aldiból, irodában egy már 23 éves automatából főzöm, eddig Lidl-ből vettem 3000Ft körüli kilós szemest, most utoljára vettem csak ezt a Peronit amit fentebb említettem. :R

Új hozzászólás Aktív témák