Új hozzászólás Aktív témák

  • Nimda

    addikt

    válasz Mortein #2134 üzenetére

    A Brikkánál nem szabad szelepet "mozgatni", max. közvetlen az elején, hogy a helyén van e. Az a kávé frissen nem lenne rossz, de valószínűleg a boltokban sok a döglött. Forró vízzel sosem főzünk kávét. Aki ezt kitalálta, még sosem ihatott jó kávét kotyogóssal, pláne Brikkával. Az őrlési finomság elvileg jónak kellene hogy legyen a tégláknál (bár Brikkához nem biztos). Várd meg inkább a szemes kávét és daráld magad, sokkal jobb lesz a produktum, még akkor is, ha bolti. Gyakorlás kérdése és menni fog.

    Ha gázzal főzöd, a láng ne legyen túl nagy, ne csapjon fel a főző oldalára. Viszont túl kicsi se, mert akkor nem lesz elég nyomás. Akkor jó, ha kb. 2 perc alatt/múlva "kirobban" a kávé. Az elektromos lapokkal sajna nincs tapasztalatom.

Új hozzászólás Aktív témák