Új hozzászólás Aktív témák

  • lszlfrng

    csendes tag

    válasz bencefica13 #103974 üzenetére

    Szia,

    nekem sage barista express -em van. 1,5 éve hajtom. Először ugrásnak tűnt a Brikka, LAVAZZA Espresso Point, és Kamira mellé, de nehezen találtam olyan kávét amit le tudott rendesen főzni. Aztán rájöttem, hogy 14 bar-on nem is fogok.

    Mostanra már kiismertem, egy kicsit állítottam a szelepen és vissza tudtam venni a nyomáson (11,5 bar-ig) és így már több fajta kávéval is lehet játszani.

    Hajlamos nagyon gyorsan teleszemetelni a felső szűrőt, és csak a felét, mert a másik oldalról kapja a vizet. Ettől féloldalas lesz és csatornásodik.

    Kellene egy rendes OPV bele és esetleg egy vízhozam szabályzó, de nem merek hozzányúlni (4mm tefloncső bekötés kellene megoldani, de nem tudom hogyan) és nem ismerek senkit aki meg tudná nekem tuningolni. Ha meg lehetne tuningolni megtartanám még egy évig, de már látszik, hogy innen tovább kell lépni.

    Az őrlője teszi a dolgát, de van, hogy a darálékból bent marad, ütögetésre se jön ki, és van hogy állítás után először az előző őrlés bennragadt cuccát adja ki. Kávé váltáskor problémás lehet.

    Nekem az a véleményem, hogy ha kell mellé egy másik őrlő is, akkor inkább másik gépet kell venni.

    Ezek csak az én laikus tapasztalataim.

    Végül megvetted? Van tapasztalatod vele?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák