Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz TDX #116477 üzenetére

    Őrlő és friss kávé nélkül nincs értelme váltanod szerintem. French press (és általában az áztatásos módszerek) a legmegbocsájtóbbak, bármi más módszernél sokkal jobban kiérződik az őrlemény és az alapanyag kávé minősége.

    Őrlő érdekes kérdés. Timemore C2 / 1ZPresso Q2 áztatásos kávékra (French Press / Clever dripper) valószínűleg jó lesz, és nem fogsz annyival jobb kávét kapni, mint amennyivel többe kerül egy drágább. Viszont ha próbálkozni akarsz pourover vagy aeropressel, akkor azért erősen kiérezni már, hogy gyengébbek. Nem feltétlenül fogsz rossz kávét kapni, de mindig kiérezni, hogy valami nem ok, és hogy sehogy se akar a főzés úgy viselkedni, ahogy szeretnéd. Kísérletezni lehet ezekkel is, de ha bejön ez a vonal, akkor 90% hogy váltani fogsz drágábbra.

    Amúgy ha nem zavar, hogy a french press-es kávé nincs átszűrve, akkor clever dripperre nincs értelme váltani, kb. ugyanazt kapod majd. Ilyen szempontból Hario Switch érdekesebb, tud mindent amit a Clever, de használhatod rendes pouroverként is.

    Viszont mérlegbe mindenképpen érdemes már most is beruháznod. Teljesen felesleges sokat kiadni rá, tudjon 0.1 g pontosságot, időmérés jó kényelmi funkció, de igazán az se létszükség. Másra szerintem nem igazán van szükség ezen a vonalon.

Új hozzászólás Aktív témák