Új hozzászólás Aktív témák

  • qvik27

    tag

    válasz iatti #133101 üzenetére

    Nem tudom, hogy az 58-as átmérő-e az, ami révbe repíti a hobbistát.
    Van az a gondolatom, hogy pusztán attól, hogy a pogi 58mm átmérőjű, és nem 54mm, semmivel sem lesz jobb a kávéital. (Viszont kevésbé hibatűrő a processz.)
    Mert ugye a jó kávéitalhoz
    elsősorban jó kávé kell,ben
    másodsorban jó és az ízléshez igazodó őrlő,
    harmadsorban egy olyan gép, ami a pogácsát elérő víz hőmérsékletét pici hibahatáron belül tartja a beállítotthoz képest, és elfogadható nyomást produkál. Ezeket vsz. a Sage gépek évek óta elég jól hozzák. (Emlékeim szerint Palyotz mérte is a kilépő vízhőt pár éve, amit itt meg is írt.)

    Persze van a "géppel is még tovább", de ott már a kézik vannak belátható ártávolságban, azon túl meg a flow kontrollos, profilozós csodák.

    A helyzetedben én az őrlőre meg a kávékutatásra mennék rá. Jó kis géped van, és logikusan a GC-vel nem jutsz messzebb érdemben.

    10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.

Új hozzászólás Aktív témák