Új hozzászólás Aktív témák

  • Gravity1234

    tag

    válasz Parci #42730 üzenetére

    Az a baj, hogy a mult heti, bontast kovetoen altalam jonak gondolt beallitasokkal (16g, 25-28 sec alatt 45-50ml, 89 fok, 5-6 sec kornyeken indult meg), adta a kiindulasi alapot amivel elkezdtem kerdezoskodni, mert nem talaltam azokat az izjegyeket amiket sokan mondogatnak errol a fajtarol, plusz nekem tul feher volt a lefolyas mar 10-12 sec utan.es a crema is a tobbi kavehoz kepest.

    Erre jott az, hogy valoszinu alulkivonatolt es hogy varjak vele, mert ez specko fajta es a porkolest kovetoen ne nyissam meg azonnal. A feheredes meg kb osszhanguan az hogy ennel a fajtanal ok, ez ilyen.

    Most vartam vele, majd egy hetet es az elozoek tukreben, egy (lathato) kattintasnyival finomabbra allitottam az orlot.
    Igy kaptam ma reggel a 16g, 25-28 sec alatt eppen csak 40ml, lemerve merlegen 35g, lefolyasat tekiintve kb 10 sec korul indult meg csepegve, majd 15 korul kezdett el szepen vekonyan folyni. Itt is a szokasosnal hamarabb feheredik, de ez tovabbra is akkor elfogadhato mert ez ilyen fajta. Crema nem nezett ki rosszul, bar a feheredesbol adodoan kozel sem az a gyoponyoru csokibarna, inkabb arany szinu.

    A mult heti es a ma reggeli kozott nem tudok atmenetet, mert az orlom ilyen beosztasokkal megy, 1 kattintasnyit mentebb finomabbra (hacsak, ezt nem tudom, az orlo akkor is allit ha maga a tarcsa fizikailag nem ugrik arrebb, de az allito tekerokevel tudok finoman csavarni)

    Az allaga, lefolyasa nem volt rossz szerintem, nekem az izevel vannak hianyerzeteim. Kifejezetten savas/savanykas volt, viszont a duplat elfogyasztva utana kifejezetten keresu utoize. Es ezt az eddigi egyik kavenal sem ereztem ilyen markansan. Mind a Choco, mind a Get up, Java mix, de meg a Guatemala is kellemesebb volt.

    Hofokkal fogok jatszani akkor, bar most ha azt mondod 89-en megeghet a crema, akkor ha feljebb teszem mondjuk 92-re akkor mi lesz?.... :)

    Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

Új hozzászólás Aktív témák