Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    Sziasztok!
    Van egy Delonghi Dedica eszpresszó gépem és egy hozzá adott Delonghi KG79 burr örlő.
    Valami gyenge láncszem a dologban. A kávénk már most is nagyon jó, mikor először elkezdtük használni egy elég jó kis szintugrás volt, viszont ha elmegyek egy kávéházba azokból a nagy baromi drága olasz gépekből jobb a dolog mindig néha még kicsit gyengébb minőségű kávéval is. Gyanítom ez otthon is kivitelezhető némi pénzráfordítással, most elemenként szeretném végigvenni veletek mi lehet a gond és nem egy komplett új szettben gondolkodni.
    Ha elmegyek egy-egy ilyen helyre mindig lesem milyen kávét adnak, hogy tudjunk összehasonlítani. Nekünk kettő jön be legjobban, az arany színű Lavazza Oro, és a konzerves Illy espresso. Utóbbi elég pénzes, de ott egye meg a fene azt a plusz 1000ft-ot, megveszem.
    Követek mindenféle kávéb*zikat youtubon, hogy magát a kávéfőzés technikáját elsajátítsam (pl James Hoffman), nem hiszem, hogy magával a procedúrával gond lenne.

    Az dedica gép látszólag jó nyomást és hőmérsékletet csinál, bár tény, hogy ezt nem naked szűrővel teszi, egy lyuk van középen. A kinyert eszpresszó viszont úgy néz ki ahogy ki kell néznie. Egy kicsit erősebb kávé íze lehetne a dolognak, nekem nem elég aromás, én a darálót hibáztatom tippre.
    Legfinomabb álláson darálok vele, viszont pl egy előredarált lavazza espresso bolti kávéhoz képest picit durvábbak a szemek. Nem szitáltam le, de a szemcseméret elosztás látszólag egyforma azzal nincs gond.
    Őszinte leszek, annyi szemes kávém van itthon, nem jutott eszembe még őröltet venni. Anyámék veszik a fent említettet, ott turkáltam benne kanállal. Viszont nekik egy másik gépük van, nem tudok viszonyítani.

    Mit gondoltok? Mit fejlesszek?

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák