-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
igen, névértéken 7g, de a "kalap" részbe belemegy 9g néha több is kávétól függően. ehhez kell egy 41mm-es tamper. 58as is jó, de akkor peremig kell tenni, úgy 13-14 gramm kávét kér.
szvsz akkor érdemes LM szimplával próbálkozni, ha sima dupla becsukott szemmel megy 100ból 100szor, és az őrlőt is ismered már annyira, hogy pár másodpercnyi különbségeket tudj állitani elsőre. -
edk-
őstag
szeretnék egy nyitott szűrős kart
Nekem van, de nem mertem még használatba venni, félek, hogy ha nem jól csinálom, fröcsögne mindenfelé.
Azzal valóban nem lehet két csészébe engedni.
Caffe Latte:
Latte Macchiato:
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
vendingo
veterán
Nekem az egyik kedvencem, mindig van itthon belőle.
Rengeteget pörköltem már ebből, bolondbiztos, nehéz elrontani a pörkölését meg a főzését is.Szerintem azért ízlik neked nagyon, mert friss a pöri, illetve jó a kávé is.
Nem nagyon kényes a lefolyásra, se a hőre.
Próbáltam már mindenféle főzési variációt belőle, de egy se végezte a csapban.WiZARD: Elhappoltad előlem ezt a tuti kis főzőt, ezért ejnye bejnye...
Használd egészséggel, remélem beválik a brikka után[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
edk-
őstag
11 oldalt írnak a hőmérséklet méréséről...
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
WiZARD
addikt
Régen én is cukroztam minden kávét (nespresso, majd brikka), aztán 1-1 újhullámos kávézóban rám szólt a barista, hogy legalább kóstoljam meg cukor nélkül, megkóstoltam, és tényleg finom volt anélkül is. Azóta ahol jó, ott cukor nélkül iszom.
Most már végre itthon is tudok olyat csinálni, ami lemegy cukor nélkül is.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
ronin s8
senior tag
A tejhabnak kézmelegnek kell lennie, pontosabban a fém edénynek, ezért használunk habosításhoz olyat. Ez max. 60 fokot jelent. Afölött tönkre megy a fehérje, és az íze se lesz olyan finom. Viszont ennél hidegebben meg az íze nem jó, tehát kb. 60 fokos hab a jó.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
kezdetnek ez jó lesz: [link]
utána fel kell habositani "pár" liter tejet sajna ez olyan, hogy le lehet irni lépésről lépésre, de csak a gyakorlás segit. én pl nem iszok csak ritkán capput, önteni semmit sem tudok, de lehet hogy a tejhabom is épp megüti csak a mércét (remélem). -
ronin s8
senior tag
Igen. Pl. nem kell megvárnod, amíg a kávébojler felfűti magát. A nagy dual bojleres gépek meg aztán tényleg folyamatos kapucsínózásra lettek kitalálva. Akkor előnyös igazán, vagy akkor fogod majd érezni az előnyét, ha sok cappuccino-t kell majd lefőznöd.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
szőröscica
addikt
Megtaláltam az árlistát, tetszenek is. A kérdésem az lenne, hogy a hosszúkávés csésze az milyen? Nincs róla kép a honlapon. Illetve az espressos mekkora térfogatú?
Édesanyámat akarom meglepni egy szettel, ő általában 55-60 ml-es kávét főz, és önt bele kis tejet is. Szóval szűk 1 deci lesz kb. az elfogyasztandó mennyiség.
-
ronin s8
senior tag
-
cekkk
veterán
Ilyen ez nálam is !
A sandaljból nem tudtam semmi értelmeset kihozni.
A ROme már ment , de most éppen abból sem tudom mit kihozni. Mondjuk nem tudom mikori pörkölés, mert azt nem írják rá.
Adapter tudná megmondani.
De mint ha most ennek más lenne a csomagolása mint a múltkorinak. -
#25954560
törölt tag
nem karbantartott. tuti vizkoves. gozomsincs a vizhomersekleterol. sosincs kikapcsolva (sejtem h itt sokan felszisszennek), utoljara karban tartva kb fel eve volt, mikor orran-szajan folyt a viz. (azt megelozoen ket evre visszamenoleg nincs tudomasunk leallasrol. eloszor ot eve lattuk). azota visszaallt uzembe, havi kb 2000-2500 adagot foznek vele (szamlalos a daralo).
egy bekesebb idoszakban megprobalok felvetelt kesziteni.bl4ze:
igy van. azert ezt hasznaljuk, mert mindent kibir, nem azert, mert eszpresszora van kitalalva hebe-hoba nezunk orlogepeket, de elrettent az aruk. nem kizart azert, hogy egyszercsak elszanjuk magunkat. -
jolti
senior tag
Nyugi! Lesz az még több is!
Nálunk 2kg/hó a kávé fogyás.
Azt hittem elb@szok valamit, aztán egyszer el kezdtem számolni:
reggel-délelőtt egy-egy dupla, kora délután egy dupla, késő délután egy-egy capu. ( A nejemmel kávézok.)
Tehát 18 g x napi 4 = 72 g x 30 nappal (átlag) = 2160 g! Tehát több mint 2 kg... És akkor még nem is volt vendég. Bár van olyan nap is, hogy csak egy-két dupla fér bele az időbe. És még spórolok, mert szívem szerint többet innék, de hát ki bírja azt anyagilag... -
5381
aktív tag
Az a baj, hogy tényleg tetszenek a nagyobb, krómozott csodamasinák De azért illik megmászni a szamárlétrát.
Most a Brazil Santos-al lőttem be a darálót. Ezzel nem boldogultam a hario őrlővel. A Luxal másodjára szinte tökéletes lett. Olvastam, hogy blendekhez ajánlott kávé, de így magában sem rossz, igaz semmi extra ízvilág. Talán az ár a legnagyobb előnye De van még itthon Ethiopia Bale Wild Forest és egy másik csemege a P&Y Yirgacheffe. Ez a kettő már a kézi darálóval is manna volt, igazi napközbeni nyalánkságok
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen