Új hozzászólás Aktív témák

  • mutyi

    senior tag

    Kezdek rájönni a saját bőrömön,hogy 1 személyes kávét valóban nehezebb jóra lefőzni,mint a duplát.
    Oka nálam: Az egy személyes változatnál ha 7-8 grammot darálok le,akkor a tömörítés előtt és a tömörítésnél is látszódik,hogy kevés az őrlemény, ugyanis a tömörítésnél a tamper eléri az egyes szűrő alsó peremét,ahova viszont már nem megy be és ezáltal egy lényegesen rosszabb minőségű tamperelést tudok végrehajtani, szemben a dupla szűrőnél,ahol eleve teljesen egyenletes a szűrő és a pogácsa is konzisztensebb lesz.
    Eredmény pedig hogy az egy fős kávé nem lesz sem ízre, se állagra olyan szép,mint a dupla espresso.

    Ez ellen tudok tenni valami?
    Kicsit pazarlás lenne,ha minden alkalommal azért főzzek dupla adagot,mert az finomabb és menjen a lefolyóba.
    :(

Új hozzászólás Aktív témák