-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_MrB_
csendes tag
válasz bbuffy #12294 üzenetére
Hatalmas boldogságot a kis Földlakónak.
-
-HajTömeg-
őstag
Gondolkodok,hogy Evo-ról följebb váltok.
Egy faema family miben jobb pl egy Gaggia classicnál, vagy Babynél,ha eltekintünk a réz/aluminium bojler csatától?
Ugye az új familyk is aluminium bojleresek,meg nekem nincs alu parám, szóval ezt leszámítva miben jobb a faema?
Strapabíróbb,praktikusabb, gyorsabban hőstabil?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #12303 üzenetére
Szerintem nincs nagy különbség, mindkét típus jó. A Gaggiák kis bojlere nagyon ki van találva, és minél kisebb a bojler, annál gyorsabban reagál a PID-re is. Ha növeljük a víz/fém mennyiséget, egyre lassúbb lesz a rendszer, és egy bizonyos méret fölött inkább a HX működik, ami egy más logikájú rendszer (ott a stabilitás a lényeg), vagy egy erősebb fűtőszál, ami csak nagyobb fogyasztást generál. A rezeseknél egy kisgéphez mérten nagy bojler (3 deci) már pont elég lehet ahhoz, hogy megverje egy Gaggia. Ha nem kell sok kávét lefőzni gyorsan egymás után, akkor szerintem mindegyik kisgép jó.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #12303 üzenetére
régit keress, az újat nem tartják már túl jónak. a régi egy nagyon hőstabil, pid-del abszolút a kategória tetejére lőhető, frankó gép. jó a vízterítése, minőségi anyagokból van, jó az egész. duplát talán jobban bírják ezek a nagyobb bojleresek, mint a gaggiák, de azért alapvetően végeredményben, azaz az elkészült kávéban egy nagyságrend. pid nélkül viszont a gaggia jobb választás, jobban kezelhető. na de minek pid nélkül élni?
ronin: pid-del azért jobb a nagyobb bojler, főleg egy duplához. csapolás alatt a pid úgy sem tud csodát tenni. nekem a 3,5 decis faema family kéne, a gaggiák vízterítésével (de no alu).
de úgy amúgy tényleg nincs nagy különbség a végeredményt nézve ezek között. sőt, a gaggia tényleg kezesebb.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #12306 üzenetére
a rancilio audrey/nancy nagyon praktikus volt, könnyen kivehető csepptálca, nem köpött a háromjáratú kifolyója stb. de a legkényelmesebb gép a quick mill silvano
régi family: más a gőzgomb, onnan látszik. az újon egy függőlegesen húzható pöcök, a régin rendes tekerentyű. évjáratot nem tudom.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
A gyors reagálás szerintem csak akkor követelmény, ha egymás után több kávét akarunk húzni. Az R58-nak is relatíve pici a kávé bojlere (6 deci), pont azért, hogy gyors legyen. A gőzbojlere meg nagy, a stabilitás miatt.
Jók a Gaggiák: kis bojler nagy fej. PID-del szerintem verhetetlenek.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #12308 üzenetére
nincs olyan sok évjárat belőle, mert elég új gép. de minél újabb, annál jobb. ami az otthoni kisgépeket illeti, én egy pid-elt faema family-re szavaznék (lali.hu vagy SiD felújításában, szűkítővel stb.). de egy pid-elt gaggia baby primo is zsír (bár én utáltam használni). vagy nyelj egy nagyot és várd meg, amíg lesz például lali.hu-nak valami nagyobb dögje, mint a múltkori la cimbali. sőt, van neki valami brasiliája is, énekeld el tőle...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #12311 üzenetére
silvano ritka európában, azt nem érdemes kitanulni. de leginkább csapj le a kávédoktorok valamelyik gépére, amikor épp elkészül és eladó lesz
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
_MrB_
csendes tag
-
ronin s8
senior tag
Igen, ez így van, annyi kiegészítéssel, hogy egyik kisgéppel sem lehet egymás után kávékat húzni anélkül, hogy a stabil felfűtési ciklust ki ne várná az ember. Valóban éppen egy duplára elegendő a Gaggiák bojlere, cserébe viszont az enyém (gondolom ez a PID-től és a fűtőszáltól is függ) 7 perc múlva megint üzemkész, és akkor ugyanolyan jót lehet vele húzni, mint előtte. Ez a hét perc köszönhető a kis méretnek és az alumíniumnak.
Minél nagyobb a bojler, annál hosszabb lesz ez a ciklus, adott hőteljesítményű fűtőszálnál.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
_MrB_
csendes tag
válasz ronin s8 #12315 üzenetére
Koránt sem biztos. Ott már a nagyobb bojler hozza a nagyobb fémtömeget, nagyobb víztömeget. Amibe nem fog cunamiként hatni 30-70 ml hideg víz érkezése, szemben egy 100-120 ml-es bojlerrel. Az a túlzott belengés duplák egymás után húzásánál nem jellemző, ellenben ha forróvízkén vesz ki az ember 1-2 teányi mennyiséget, akkor igen, fenn áll majd amit írtál.
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #12281 üzenetére
Úgy toltam a 6 személyes kotyeszt a héten, hogy egy perce nem volt pihenni. Fél kiló zacc mindig került a bögrébe. Kellemes meglepetés volt, hogy a Mocambo Aroma amilyen szar volt eszpresszónak, olyan jó volt a kotyeszba: mogyoró íze volt, de nagyon erősen.
https://barbieripnk.hu/
-
lagoon79
tag
Sracok, brikkahoz biztonsagi szelepet hol lehet beszerezni?
-
tariattila
veterán
lerugdosnám a quick millt a pultról ha 7 percet kellene egy második duplára várni...
de a 3 percet se tűrném...nincs jobb dolog mint a the_block
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #12323 üzenetére
ha gonosz akarok lenni, akkor most azt mondom, hogy a quick millnél valóban alig kell várni... a tutira "hőinstabil" állapotra...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mester6
tag
válasz lazlogogola #12273 üzenetére
Szia ! Mit szólnál egy Gaggia New Baby Dose kávéfőzőhöz és egy Graef CM 800 darálóhoz. Az előbbi 44500Ft , az utóbbi 29800Ft. A daráló 4 hónapos garanciális 2016 februárig. A kávéfőző pedig nagyon keveset volt használva, noha több éves és gyönyörűen néz ki, piros.
Ha a Prohardver összefoglalót kinyitod, ott megtalálod a Gaggia gépek listáját.A Baby Dose balról a második!Ha érdekel küldj Pü-t.
[ Módosította: radi8tor ]
-
RBJ
addikt
Volt a babám Pösten oszt hozott nekem kávé t az ikea ból szuvenyirenak.
Mi várható ebből? 91 % arabica 9% robusta.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
enterlaci
senior tag
Volt szerencsém, ma kibontottam a Choco Madness-t, mert nem tudtunk tovább várni éééés hmmm! Mintha egy tábla csokit ettünk volna, nagyon finom volt! Pici gyümölcsös ízek párosultak mellé, köszi paljoc, rendben van!
Ja és nem mellékes dicsekvésként, sikerült ez eddig leglassabb "lefolyású" főzésem csinálni a brikkával, nem volt robbanás. Még tesztelgetem az őrlést és viszem majd a mintát remélhetőleg. Kicsit a crema lehetne tartósabb, bár nem tudom mire számíthatok ezzel..RBJ: Nem rossz kávé, engem a hardcore étcsokira emlékeztet kicsit.. ahogy valaki már 5381 mondta itt: A híres Észak-Svéd kávétermő fjordokról
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
adpeter
tag
Hölgyek-Urak!
0,25KG-s csomagolású Pacificaffé Blasius a shopban!
Kóstoljátok,szerintem nagyon rendben van! 100% arabica,csokis vonal.
"Izgalmakat" nem okoz,de a hagyományos vonal kedvelőinek szerintem
nagyon jó választás.
Ha jól tudom,hamarosan Kávékorzós teszt is lesz róla.Mikor mentem a cuccért Sanyi (Pacificaffe) rám sózott egy 100% robi kávét, amit az
automatások kérnek tőle. Szerencsére le tudtam beszélni az egész zacsiról és "csak"
egy lapátnyit kaptam. Megkért,hogy ne fikázzam le,csak próbáljam ki
úgyhogy inkább nem is írok róla semmit!
Most már vágom, milyen kávét lehet venni 50 forintért automatából!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
-
adpeter
tag
Ezek a Bezzera darálók milyen cuccok? Azon kívül,hogy ilyen idétlen babtartályt még nem nagyon láttam?
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #12331 üzenetére
És gőzölés után a Brasiliád mennyi idő múlva lesz stabil...?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Gaggia Classikhoz nincs valakinek egyben meg a magyar használatija?Ezt találtam, így egyesével, ha valakinek esetleg meg lenne egyben és elküldeni, nagyon szépen megköszönném!
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #12333 üzenetére
és mit számít az? te tudod a legjobban, hogy gőzöléssel full felborulnak ezek a kisgépek, pont az az a terület, ahol már indokolt a hx (zsinórban kofi/gőzölés). nem tök mindegy, hogy gőzölés után 6 vagy 8 perc múlva áll vissza? stabilabb a 3 decis bronz bojleres gép egy duplára és a duplák között. de a gaggia is bőven elég, mire ledarálod a következő adagot, mindkettő ott vár
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
Örülök, hogy ezt Te mondtad ki.
Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. A második húzás után már követhetetlenné válik mindegyik, ahogy egyébként a HX-ek is megborulnak/hűlnek sorozatban.
Dinamikus igénybevételt csak a nagygépek bírják (10 litertől felfele)."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #12338 üzenetére
otthoni körülmények között mindegyik elég, a userek 99%-ának nincs is olyan gyors darálója és annyi szűrője, hogy hamarabb kész legyen a következő adaggal, mint hogy a gép elrendeződik. sőt, ha már itt tartunk, a kb. 2 literes hx otthonra a fentiek miatt inkább túlméretezett (kávézóba meg kicsi). mondom ezt úgy, hogy előbb-utóbb elkészül a bfc
de azért a kisgépek között is van különbség, nekem a faema family-vonal a szimpatikusabb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Peti...(16v)
tag
Ma rátaláltam a P&Y Guatemala beállítására, és valami észveszejtően qrva finom lett! Mindig megdöbbenek, hogy mennyire sokat számít az őrlemény finomságában egy pici változtatás. Egy-másfél apró ricni a mazzeren és teljesen más világ nyílik.
Azért is nagy az öröm, mert nemsokára jön egy dolcegustós haverom, aki nem érti, hogy minek ez az egész hercehurca, amikor ő csak nyom egy gombot... Remélem nem szúrom el a kóstoltatást, ahogy ilyenkor szoktam -
HÁZIGAZDA
válasz Peti...(16v) #12342 üzenetére
egy-másfél ricni nem olyan apró ám, elég nagy különbséget ad már a mazzeren. egyébként pont ezért kell fokozatmentes daráló: hiába van rajta gyárilag 80 fokozat, a végén a legtöbb kávénál a 47-es és a 48-as között akarnád belőni valahol.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Peti...(16v)
tag
Egyetértek. Csak hozzá kell szoknom, mert az Ascason kis túlzással teljes fordulatokat kellett körbetekerni, mire változott valami. Az se volt rossz egyáltalán, elég szépen be lehetett lőni a helyes értéket, csak kávéváltás után nehéz volt visszatalálni az előző helyre. Persze erre is van megoldás.
Egyébként érdekes, hogy a "gyári" kávék és általában a blendek mennyivel engedékenyebbek. Némelyiknek +-5mp meg se kottyan, nem érezni kiugró változást az ízben, aminek ugyanúgy megvan az előnye, mint a hátránya. -
paljoc
tag
válasz Peti...(16v) #12342 üzenetére
Annyira szeretek ilyeneket olvasni!;-)
-
ronin s8
senior tag
Most jövünk a Cirkuszból. Nagyon ott van szeren kávéügyileg.
A sütikben és a limonádéban nincs nagyon cukor (ezt közölhették volna előre), de azok is jók.
Újabb pont a térképen.
Jah, és egy friss világbajnoki bronzérmes hölgy is erősíti őket!"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Egyszer összerakott, majd visszabontott LEGO Technic (42154) 2022 Ford GT eladó
- Veroval compact BPU 22 automata felkaros vérnyomásmérő, új állapot, nem használt, féláron eladó
- Meseszép Montblanc Summit XL Chronograph 7060 (Csere 1TB új Steamdeck-re is.)
- Eladó hibátlan Xiaomi Scooter 3.Alig használt!100km-el,garanciás!
- Daniel Wellington karóra