-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #46699 üzenetére
tele lesz vele az ávéx fórum, nem hiszem, hogy ne publikálnák az eredményeket. nem a világhálóról szeretném kitiltani, csak innen
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
válasz bajnokpityu #46699 üzenetére
Megosztom veled persze
Mivel en irom az eredmenyeket egybol latszik minden feluleten, ha az a hsz modositva van.Ertem en hogy vannak ilyen szemelyes problemak, engem ez marhara nem erint ugy ahogy nem is erdekel, mert nem az en ugyem.
Szamomra ez egy moka, nem vagyok profi se, es legfokeppen nem egy marketing. Bar azt sem ertem, hogy lehet az mikor latatlanban dicserem, vagy savazom a kvt. (Eddig csak gyengeket ittam amugy) atlag user vagyok, kapok egy csomo kv-t es eljatszadozok veluk ennyi...[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
-
Bazsee71
őstag
válasz bajnokpityu #46870 üzenetére
Szerintem nem a PID a legrettenetesebb (de szép szó...) ezen a gépen, hanem az a fa gőzgomb. Mint anno a műluxus fényes fabetétek az autók fekete kopogós műanyag elemei között.
Amit nem értek, hogy minek ezekre a gépekre manométer? Diagnosztikai eszköz?
Simi jobbra igazított beépítésével önmagában szerintem semmi gond nincs.
-
soldier2
őstag
válasz bajnokpityu #46870 üzenetére
Jobb mint az oldalán. Bár én a Gaggiát is kivágattam. A fa gőzgomb és a manométer nekem sem tetszik.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
levytee
csendes tag
válasz bajnokpityu #47354 üzenetére
Igaz, igaz
De úgy látszik, hogy Ő elégedett a produktummal.
levytee
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #47512 üzenetére
180 foknál áramtalanítod? a dobot kézzel forgatod be a helyére?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #47734 üzenetére
180 fokra járatom üresen 3-4 percig, utána megy bele a bab és indítom a pörkölést, így 140 fokra esik vissza.
és 180 grammot pörkölök most egy menetben, még ki kell tapasztalnom, hogy ez túl kevés, optimális vagy mindegy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Karthmann
csendes tag
válasz bajnokpityu #47734 üzenetére
Ez a hét programos hottop 4-es és 6-os profilja, az érdekesség az, hogy a 4-es profil produktuma a city elejére míg a 6-os profil a full city végére hajaz.
A hőmérséklet után a ventilátort figyeltem, ott nagy az eltérés mert a 4-es gyakorlatilag 15 perctől folyamatosan szellőztet, addig a 6-os csak párszor rövid ideig szellőztet.Happy wife happy life
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #47737 üzenetére
kérdés, hogy mit hívunk tarkának. ez a guatemala egyelőre sosem homogén igazán és mindig megégnek a csúcsok, 180 grammal is...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #47753 üzenetére
nekem is jólesik egy csokis néha, de mondjuk három napig képtelen volnék azt inni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz bajnokpityu #47808 üzenetére
"Majd kiderül ha..." Te is fiam Brutusz
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #47881 üzenetére
miért volnék türelmetlen csak leírom az aktuális tapasztalatokat. nem egy hétre vettem a gene-t, nyilván, bele sem kezdtem volna, ha nem gondolnám komolyan (és eleve évek óta tervezem, hogy belekezdek).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #47890 üzenetére
ott nyilván más lesz a végeredmény
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz bajnokpityu #47885 üzenetére
Nem, véletlenül sem úgy jött le, hogy bántó lenne, csak ilyenkor szembesülök azzal, ami eddig visszatartott a dologtól, a reprodukálhatóság hiányával. Persze a Creminára is igaz ez valamilyen szinten (na jó, ott bármikor készítek három egyformát csak odafigyelést igényel). Lehet itt is túllépek rajta, hiszen a géppel sikerült, és ha nem figyelek és kicsit elmászik valami, akkor is jó, a kávé, csak más
Surda: Kalmárnak is van fémből készült, bár lehet az 58 mm-es karba kicsit belóg a perem, bár lehet van direkt arra készített, nem tudom. Egy kérdést megér.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #47954 üzenetére
gondolom gicar. elég basic, de igazából minden pid vezérlő elég jó, ha nem bugos (azaz egyszerűen defektes), csak be kell hangolni. (ha a szonda pontatlan/szar/rossz helyen van, az persze baj)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mdav88
senior tag
válasz bajnokpityu #47954 üzenetére
Standard Gicar, amit ha jól látok elég sok helyre szerelnek gyárilag.
Szilvia súlyát gondolom a vas váz mint merevítés befolyásolja, a lelitnél, ahogy Fragola írta a múltkor csak rozsdamentes lemez van. Ezáltal könnyebb.
[ Módosította: Parci ]
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #47967 üzenetére
így van. kisgépnél (sőt, bármilyen gépnél) a pid legyen az első. lehet nélküle is élni, csak nem érdemes. a rézcső meg "nagygépet" csinál a kisgépből, már ami a kávés rész hőstabilitását illeti (mert tejgőzölő istenség azért nem lesz belőle).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Xabi78
aktív tag
válasz bajnokpityu #48238 üzenetére
Érdekes, én mostanában a dupla ristretto irányból a szimpla espresso irányba mozdulok el. Pár hónapja még 18g->40g (35-45sec) volt az arány, most 8g>25-30g (25-30sec).
Bár könnyedebb lesz így a kávé, de sokszor jobban előjönnek az ízjegyei. Bár az is lehet, hogy korábban csak túlkivonatoltam a kávét.
Cave canem!
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #48794 üzenetére
En a Pozsonyi uti My Green Cup-ban gyakran lattam kutyat; a padlo is eleg ellenallonak tunt.
while (!sleep) sheep++;
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
gubabela
senior tag
válasz bajnokpityu #48794 üzenetére
California coffee. A kávèjuk nem tudom milyen, de kutyabarát
-
vikla007
aktív tag
válasz bajnokpityu #48794 üzenetére
Kelet kávézó (CM)
-
senior tag
válasz bajnokpityu #48794 üzenetére
Manettiben is szoktak ebbel kávézni
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Bazsee71
őstag
válasz bajnokpityu #48889 üzenetére
Teljes mértékben ugyan nem forgatja át, de azért egy jó részét eldolgozza az általam is használt Keresztapper-féle egyengető. Szerintem ezzel már olyan szinten egyszerű a folyamat, hogy innentől érdemben már csak a kütyümizéria hatására lehet továbblépni. Hármat pörgetek jobbra, hármat balra, lerakom, tampert nyomom, tampert ráteszem és kész. Fragola tömörítőjével nekem a konyha dísze, öröm ránézni.
Amire kezdek ráunni, az a szűrőmosás, törölgetés, felsőszűrő tisztítás, vakszűrőzés, törölgetés folyamata minden használat után. Tudom, bevethető még az aeropress filter, ki is fogom próbálni, csak az megint egy plusz lépcső.
-
Keresztapper
senior tag
-
verti1
tag
válasz bajnokpityu #50145 üzenetére
Nem igazán találtam róla semmilyen tesztet, összehasonlítást eddig...ez nem biztos, hogy jót jelent. Ami a képeken látszik, hogy nagypn szép a megmunkálásuk, persze ez se jelent még semmit. Azért gondoltam hátha hallott valaki valamit ezekről a késekről..
-
Bazsee71
őstag
válasz bajnokpityu #50243 üzenetére
Javaslok egy új kést a Danettitől.
Nálam ugyanez volt, csak a fémes ízt nem éreztem a kávéban. A darálás végén még másodpercekig kergette a kés a maradék szemeket. A joker és a nullpont között talán 7 ricni volt (írtam itt a fórumban, de lusta vagyok visszakeresni). Aztán elvittem fragolához egy mérésre. A kés nagyon fura értékeket mutatott, mint ha hullámzott volna a felszíne. Én csak sejtettem, de ő megerősítette, hogy ezek bizony már nyugdíjazhatóak. Az új kés elég durva változást hozott, 13-14 ricni lett a nullpont és a joker közötti tartomány, és a kávészemek sem kergetőznek többé, csak úgy ontja az őrleményt, szó szerint vízszintesen röpíti ki a garatból. Utána a késtartók mentek még felszabályozásra is, de fragola szerint rendben volt, minimálisat kellett csak igazítani rajta.
A késtartó anyaga miből van, alu vagy réz? Fragola elmondása szerint a régebbi réz anyagúak nagyon pontatlanok voltak, az újabb alu változatok már többnyire pontosak.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #50243 üzenetére
én nem vagyok a major nagy híve, hardcore arcoktól jót még igazából nem hallottam róla azon túl, hogy gyors..
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
dozó
tag
válasz bajnokpityu #50251 üzenetére
Volt nálam is egy Major, hasonló tulajdonságai voltak (az asztalt nem rázta), hogy az egyenlet len szemcseméret, a Major késtartójának, vagy az olcsó után gyártott késnek, vagy egyben a kettőnek köszönhető, azt csak méréssel lehet majd kideríteni
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #50518 üzenetére
azt nem mondtam, hogy darálásra alkalmatlan volna. és persze, igazad van, nem mindegy, hogy szar-e a kiindulópont.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz bajnokpityu #50518 üzenetére
1-2 hónapon belül szeretném meglépni a fordulatszám-szabályozást, késcsere megvolt, felszabályozás megvolt, illetve egy házilag faragott tölcsér van a gépen. Elvileg innen nem lesz nagyon hova, így ha netán valahol lesz lehetőség egy darálós tesztelgetésre, akkor szívesen megutaztatom a majd a gépet, legalább mi hobbisták is tudnánk pozícionálni a masinát.
verti1, And06, meander: köszi a válaszokat, kellett a visszaigazolás hogy ezzel így nincs gond. Természetesen nem várom meg, míg ellaposodik, de 30-40 másodperc után szépen lenyugszik, és előjönnek az ízek. A filterre meg gondolhattam volna, ott ez nagyon kijön.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
senior tag
válasz bajnokpityu #51090 üzenetére
Általában PJ kávék vannak itthon, de most épp AVX-ees Kenyával próbálkozok..., de volt onnan brazil is, ott is több kellett mint 16.
-
Sinisi
senior tag
válasz bajnokpityu #51090 üzenetére
Amikor az általad írt effektel legelőszőr találkoztam meglepődtem. Arra gondoltam, hogy valamit elmértem, hogy tönkrement a mérleg.
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #51154 üzenetére
a higítás miatt is. meg például ezért szorultak vissza a szűretlen whisky-k: azok zavarosak lesznek a jégtől, nem lehetett őket eladni (pedig... igyekszem cask strength, unchillfiltered whisky-t venni, ha veszünk). a vízzel amúgy érdemes kísérletezni, akár csak egy-egy csepp, tényleg sokat változtat az ízén.
na mindegy, úgy beszélek, mintha rendszeres whisky ivók lennénk, közben meg a meglévő cuccok fele a 2008-as skót túrából származik
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #51345 üzenetére
egyet pöriztem az első brazilból, el is kalibráltam, szóval nem tudok még infóval szolgálni. írok majd, ahogy haladok előre a mintákkal. sajnos a szállítás rohadt drága a németektől, 28 kilóra 50 euro
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz bajnokpityu #51345 üzenetére
Én csak az árak alapján tippelek, hogy a pörkölőmesterek nem onnan vásárolnak. Illetve úgy talán, ha közepes tételre már jelentős kedvezményt adnak.
-
adp
őstag
válasz bajnokpityu #51367 üzenetére
Nekem a mostani tesztnel volt egy kave ami 82fokon volt a legjobb. De foztem mar 80 fokon is
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #51417 üzenetére
és ilyenkor jellemzően nagyobb hőt adtok neki? vagy tovább pörizitek? vagy mindkettő?
amúgy rossz szokásomhoz híven még azon melegében húztam belőle egyet, majdnem befulladt, de nagyon jól állt neki a túlkivonatoltság, valamint semmi fémes, bántó, buta ízt nem éreztem benne, mint az olcsóbb zöldeknél. szóval még az is lehet, hogy ez egy jó kávé
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #51420 üzenetére
van erről a témáról valami jó netes irodalom, gyorstalpaló, alapozó?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
weinmaker
őstag
válasz bajnokpityu #51456 üzenetére
Azért nem emeltem a Catlerét, mert a korábbi tulajok egyöntetű véleménye szerint a 90 az 90. Ez egy fejfűtéses gép, semmi értelme tovább emelni. A Pascucci amúgy is 89 magasságában működik jól. Sok érdekes dolog van amit én sem értek, de ez van. Sajnos nálam ezeket tapasztalom.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz bajnokpityu #51456 üzenetére
A GC-nél a 90 fokos pid közel 90 fokos fejhőt ad. Nincs 10 fok különbség, max 1-2.
https://caffe35.webnode.hu/
-
bl4ze
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpár matrica a legjobb minőségben azonnal! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- AKCIÓ! Szépségápolás, Haj - és Szakállápolási márkás gépek - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
- Stabil MoBalux fürdőkád belépő
- DJI AVATA Pro-View Combo (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs