-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
válasz konzumpro #109177 üzenetére
Bár nem tudom a csomagolástechnikai hátterét, de már nekem is feltűnt 3éve, hogy bizsonyos kis helyeken, kis közértekben, büfékben más a Nógrádi Ropogós, azaz az IGAZI ROPI mint a SPAR/CBA stb helyeken. És nem csak ízben, de csomagolásban is pontosan úgy ahogy mondod. Az eredetiben anyagában átfordul a nylon az alján, a hamisban meg le van hegesztve.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz konzumpro #109481 üzenetére
És ez úgy megszédíti az embereket, hogy nem megy a középiskolás fizika? (vagy általános iskolás, rég volt már).
qvik27: inerciarendszer mindkettő. A lényeg nem változik.
De egyébként nem kell nekem hinni, ott a wikipedia (angol) oldala a mesterséges gravitációnak, harmadik kép pontosan ezt szemlélteti: [link]. Tudom, tudom wikipedia kamu mert bárki beleírhat
-
gyapo11
őstag
válasz konzumpro #109628 üzenetére
Persze, az világos, hogy nagy mennyiségben nem ajánlott, de ez igaz a desztilláltra is, ami abszolút tiszta. Az ioncseréltnél fölvetődik, hogy nem nátriumra cseréli-e a kalciumot és magnéziumot, mert akkor csak lágy lesz a víz de nem sómentes. Ha minden iont le tudnak cserélni hidrogénre és OH-ra, az szuper, mert akkor tiszta víz lesz az eredmény, de erre vonatkozó infó nincs a linkelt víznél.
Itt pl. írja is, hogy laboratóriumi használatra, élelmiszer iparba, pálinka főzéshez, tehát egyértelműen fogyasztható, és nem csak a vasalóba szánták. A vasalóba az is jó, ha a gyártás során egészségre káros, de lerakódást és készülék károsodást nem okozó összetevők kerülnek bele. A desztilláció egyszerű forralás és lecsapatás, azzal nem kerül bele semmi szennyeződés, de az ioncserélő gyanta már nem ilyen, szerintem sokkal problémásabb, ezért is írják rá, hogy orvosi célra nem használható.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Zen42
tag
válasz konzumpro #109658 üzenetére
Nekem is voltak kancsós szűrőim még az RO előtt nagyon régen. Emlékszem, hogy az egyiknek az első szűrletében mindig volt szénpor, most hogy mondod de azt ki kell önteni vagy szobanövényt locsolni vele. A második szűrlet már használható. Persze, hogy kávégéphez is jó-e az a víz az már nem olyan biztos.
Ha lágy, "nullás" vízzel főzöl, nem keletkezik hab a húslevesen és szép tiszta lesz.
A tea nem színeződik feketére, nem keletkezik rajta hártya és finomabb is lesz. Úgy általában véve finomabbak lesznek azok az ételek és italok ahol a víz oldószerként van jelen. Ezt a hatást szerintem egy kancsóssal is el lehet érni, próbáld ki egyszer ha eddig nem tetted volna meg!
Ha meg netán rászánod magad és veszel egy RO-t, nagy hiba azt kizárólag csak a kávésvíz termelésére kárhoztatni. -
1amarr
tag
válasz konzumpro #109693 üzenetére
Nagyon köszi! Pont a Te képe(i)det meg is találtam az eltört könyökről. Azért megnyugtat, amiket írsz a javíthatóságról és az anyagminőségről. Házilag kevert (itteni recept alapján) desztvízzel tölteném, szóval nagy vízkövesedés elméletileg nem fenyeget.
Jó, amit írsz az Expressről, a bemelegedés szempontjából, ennek majd jobban utánanézek, de a manométer engem annyira nem érdekel, a Gaggia-ban sem hiányzik, annyit csak ki tudtam következtetni a látható jelekből mindig, ha túl nagy/túl alacsony volt a nyomás.
-
kosmoo81
tag
válasz konzumpro #109693 üzenetére
vettem egy ilyen cuccot a sage barista expresshez.
a tamper nagyon jó, viszont a gyűrű nem fér a daráló alá 😅
ha tartom alatta akkor jó, meg van rajt 4 mágnes, szóval egész stabil.
az az érdekes hogy 18g nem igazán fér bele a dupla kosárba, sok mellé potyog, erre kitér a kaffemacher videó is, de ezzel egész jól a kosárba lehet tartani az őrleményt. -
Zen42
tag
válasz konzumpro #109663 üzenetére
Igen, csak még nem jutottak el odáig, hogy ez hosszú távon nem jó.
Viszont víztisztasági értelemben a hazai csapvizekkel tényleg nincs gond. Kivéve azokon a területeken ahol arzénos a víz. Az ellen ráadásul a kancsós szűrő kutyagumit nem ér, sőt az RO sem szűri ki rendesen mert az arzén nagyjából pont akkora mint a vízmolekula, ezért átfér a membránon. Csökkenti a mennyiségét, de marad benne.
Arzén esetében csak a desztillálás marad mint megoldás.#109664 PeterAgos
Persze, nincs vele gond, csak én jobban szerettem volna ha kell rögtön legyen vizem és annyi amennyit akarok. Ráadásul ivóvízként is használom és akkor meg hűthettem volna vissza. Így azzal sem kell foglalkozzak. Kényelmesebb.#109665 KMT és koxx
Szendi cikkeit nem a vízzel hanem a kálciummal kapcsolatban hoztam fel.
Azért őt mert azóta olvasom amikor még messze nem volt ilyen felkapott. Többször előfordult, hogy megkérdőjeleztem valamit amit írt, de ha kicsit utánanéztem mindig kiderült, hogy igaza van. Lehet persze őt magát nem szeretni, de attól még igaza van.
És évekkel megelőzi a későbbi ajánlásokat mert teljesen hiteles kutatási anyagokat, hiteles kutatók tudományos cikkeit használja fel.
A WHO meg már tényleg számtalanszor csinált magából hülyét, elég csak a Covid-os kinyilatkoztatásaikat végignézni időben, közröhej. Az ENSZ egyébként is teljesen súlytalanná, komolytalanná vált, elvesztette a tekintélyét. Egyedül a BT-nek van még értelme, a többi szervezet gittegyletként működik. -
-
qvik27
tag
válasz konzumpro #109873 üzenetére
Szabad kérdezni, hogy miféle kávékból ennyi a szimpla?
Warda: vettem tőle etióp doo shakiso művésznevű kávét.
Hát, kalapemelés kérem szépen! Ez nagyon rendben van!
Az illat- és ízjegyeket a nálam szakavatottabbak biztosan hitelesebben tudják leírni. Annyit talán, hogy illatra felismertem egyet, első ízlelésre kettőt a jelzett ízjegyei közül úgy, hogy nem néztem meg előtte a zacsin (és még mindig nem vagyok képzett ebben).
Azt mondjuk náluk sem értem, hogy a magyar nyelv miért lett hátoldali apró betűs...10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Bazsee71
őstag
-
lszlfrng
csendes tag
válasz konzumpro #109985 üzenetére
Nem, még nem járt nálam, de nagyon dicsérik mindegyik változatát. Azt gondolom, ha tetszik, szereted tekerni és mellesleg jól őröl, akkor a többi másodkérdés. És igazoltan jól őröl a többi meg már rajtad múlik.
Én az érzést kerestem a folyamatban, mert mindig azt fogom majd érezni amikor kávét készítek. Nem éreztem odaillőnek. Mintha az presszó készítés folyamatában (gondolattól a szürcsölésig) egy "gap" lenne a kézi őrlés.
Olyan helyen tudom jobban elképzelni ahol a teljes folyamatban van még más manuális feladat (kézi karos, filter, french, aero, török), de ott ahol pumpa, pid, opv, hozamállítás van terítéken, oda inkább illik a gépi őrlés.
Ez is a személyes véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
lszlfrng
csendes tag
válasz konzumpro #109989 üzenetére
Akkor te is érzed, hogy a kézi daráló és flair illenek egymáshoz.
Offtopik, de ehhez kapcsolódóan:
Van itt olyan fórumos társunk aki presszót készít és csak kézi őrlője van?
Ha igen, akkor mennyit készít egy nap, milyen őrlővel és milyen géppel?
Ha igen és volt előtte gépi őrlője, akkor az milyen típus volt?
Ha nem, akkor most milyen gépi őrlő van mellette és mennyit használja a kézit és a gépit?Akinek nagyon offtopik akkor azoktól elnézést, akik mégis válaszolnak azoknak meg előre is köszönöm!.
-
lszlfrng
csendes tag
válasz konzumpro #110072 üzenetére
Sage BES875-nek van PID-je és 91-95 fok között állítható a hőmérséklete.
Sage BES875 nagyon kompakt és minden tud amit egy alsó-középkategóriás szinten kell tudni (lásd alsó középkategóriás autók). Vannak hiányosságai, de azokat csak 1-2 év után fedezed fel amikor elkezdesz kísérletezni. Ha jó babot veszel, akkor az is tud rendes kávét készíteni.
Én most lépek a Sage BES875-től a Gaccia Classic felé és itt is elidőzöm 1-2 évet mielőtt E61 felé venném az irányt. Ehhez kellet már ez a fórum ahol rengeteg információt és segítséget kapok tőletek.
Az is jó lenne, ha lennének kölcsön gépek, hogy ki tudnánk próbálni többféle berendezést vagy olyan hely ahol el lehet játszadozni ezekkel.
-
lszlfrng
csendes tag
válasz konzumpro #110160 üzenetére
Akkor most első kézből kapod az új infót: 1 perce szagoltam végig mint a tíz üveget és egyik tetőn (belül) se érződik a kávén kívül más illat.
Ennek a gépnek is kávé szaga van.
Ennek meg ugyan olyan kávé szaga van mint az előző gépnek.Most szagoltam meg
[ Szerkesztve ]
-
-
vicces1
aktív tag
válasz konzumpro #110796 üzenetére
Ezt felírom, el ne felejtsem
"túl kávés a tej" !
Toobee: "Jelenleg nettó 246 fontért vásárolható meg, erre jön a szállítási költség és az ÁFA, tehát olyan 138.000 Ft-ra jön ki. Ez nekem kevés"
- nekem meg sok (ha elírás, jó poén, ha igaz akkor irigyellek)[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen