-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
válasz radi8tor #94603 üzenetére
Sztem fontosabb a felelsleges vasarlasokat kilóni a boltban. Illetve sajat zacskot vinni a zoldseghez. Tobbet teszek hozza mint a kv elhagyasa, amit amugy is felhasznalok naradektalanul. Zacc viragfold.
inkabb a norda vera satobbi palackos viz skippelése a nagyobb lépés.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
haten
tag
válasz radi8tor #95135 üzenetére
A kávégép víztartályban amúgy is szobahőmérsékleten van a víz. Azzal már végképp nem szórakozik az ember, hogy minden kávé előtt hűtőből víztartályt kivegye, gépbe be, kávé után meg vissza a hűtőbe. Én is Laica kancsót használok, de alap szűrővel. Legközelebb Coffee&Tea szűrőt veszek bele, de még van jópár darab normál.
-
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #95137 üzenetére
ilyen van nekem is, egy aktív szénszűrő és egy sima 1 mikronos szűrő. de a tényleg bitang kávéhoz ez kevés azért, kéne még lágyítani, meg magnéziumozni...
viszont ez tényleg olyan, hogy 3 havonta cserélsz ilyen 500-800 ft-os betéteket (a fél év azért túlzás szerintem, elég ránézni az 1 mikronosra 3 hónap után).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz radi8tor #95135 üzenetére
Nekem Brita kancsóm van (ez van a boltban ahova járok), eddig mindig kibírta az egy hónapot, vagy legalábbis nem tűnt fel, hogy bármi változás lenne (de igazából az egy hónap után is azért cserélem, mert ez az előírás).
Bacik miatt meg nem aggódok különösebben, úgy is fel lesz forralva. Igazából nekem az a lényeg, hogy a vízkövet szedje ki, mert errefelé borzasztóan kemény a víz, pár naponta kéne vízkőteleníteni a vízforralót kb. -
RetepNyaraB
veterán
válasz radi8tor #95534 üzenetére
Ráadásul a filter van bejelölve rajta, mint ajánlott elkészítési mód. Ne is baszódjak a presszóval, vagy szarjak rá, mit ajánlgatnak (filtert nem csinálok)?
Amúgy is simán lehet döglött így, hogy semmit sem lehet tudni a lejáratról. Szekszárdon vették, a Kávé Házában, úgy egy hónapja."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
CB
senior tag
válasz radi8tor #95948 üzenetére
Persze, béke van! Kicsit ércesen fogalmaztam. Bocs!
SoundON: A veszprémi tizen1-ben még azt hiszem nem ittam rossz kávét, kapuccsínót. Mostanában majdnem minden hét végén iszok ott egyet.
Tetszik. Odamész, rendelsz, készítik, megkapod, fogod, kiülsz az asztalhoz, kortyolgatod, az üres csészét visszaviszed. Ha kell cukor, hozol magadnak a pulttól. Nincsenek kiszolgáló csajok, magad intézel mindent.
Semmi cicoma, de szép a terasz. Megfizethető, és nagyon finom. (Sosem az jut eszembe, hogy otthon negyed árból sokkal finomabbat készítek.Pedig nem vagyok egy ász!)[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
MODERÁTOR
válasz radi8tor #96267 üzenetére
Ádám olyan méretű tampert készít amilyet kérsz nálam most készülőben van egy magasított talpú 58,6-os.
Vettem az arch&beansnél 2 zacskó júli 8-as pörkölésű kofit, egy Kenyát és egy Hondurast. A Hondurassal gyönyörű lefolyás, nagyon zamatos testes íz. A Kenyából az első 2 shot még elment, de aztán olyan szinten megdöglött a kv, hogy fröcskölt mindenfele a kosárból és mocsárlé íze volt. Szerintem nem bírta a konyhában a 28 fokos meleget.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz radi8tor #96704 üzenetére
Plusz egy, Mindszentkállán próbáltuk, és totál olyan volt, mint 3 éve Szicíliában. :)
Potenciális kedvenc Rudi és Fickó, de 2-3 hónapja ami volt fagyi, az nem hagyott mely nyomot. Múltkor meg nem is volt. Az első benyomás fantasztikus volt, de nem díjazom, ha valami ennyire kiszámíthatatlan. -
konzumpro
senior tag
-
tomszli11
tag
válasz radi8tor #96973 üzenetére
Jelenleg most egy tök alap 2000ft-os Auchanosat használok, igazából már kezdem kitapasztalni (utána olvasva), de még így sem vagy megelégedve az ízzel.
Okozhatja az aljában lévő vízkő féleség?
mostanihelyzet
Ahogy most csinálom:
Forró víz alulra.
Kávét nem tömöm meg.
Amikor elkezd lefőni 60-70% állapotban leveszem a hideg csapba.
Sajnos egyáltalán nincs rajta kávé hab, meg ezek ellenére is erősen érzik a kotyogós íz.
Van valami tippetek mit lehet ezen meg javítani finomítani?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs