-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz radi8tor #23186 üzenetére
Igen, kicsi az esély, hogy testzárlat legyen, de azért egy fűtőszálas gépnél ez benne van.
Olyan ez, mint az autóban a biztonsági öv, ritkán kell, de ha kell, akkor nagyon. Amikor ütköztem, nekem be volt kötve, aki nekem jött, annak nem. Én életben maradtam.Úgyhogy én inkább kidobnám ezt a kínai szemetet.
https://caffe35.webnode.hu/
-
paljoc
tag
válasz radi8tor #24401 üzenetére
Ja, apró háttérinfo: ez nem kifejezetten kávéval foglalkozó műsor. A kérés az volt, hogy idézem "Mari néni is értse" módon fogalmazva egy kis információval szolgáljon a témáról a jó értelemben vett átlag fogyasztó számára, aki mint olyan, ihat 3in1-től kezdve a Nescafé-n át bármit. Ha jól értettem arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy ha lehet, akkor valami jobb minőségű szemest és otthon darálva merítse ki az érdeklődő a kávézás fogalmát, ha módja van rá. Erről és nem többről szólt a műsor.
[ Szerkesztve ]
-
enterlaci
senior tag
válasz radi8tor #24833 üzenetére
Román gyártású Brikkám van és szerencsére nem szökik el sehova a nyomás. Lehet, hogy sűrűbben kell majd tömítést cserélni, de a lényeg a tisztán tartása és kész.
Én viszont azt olvastam valahol, nem is passzol az olasz kosár a román brikkába - ebben mondjuk picit kételkedem, de úgy emlékszem téma volt vmelyik fórumon.Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
ronin s8
senior tag
válasz radi8tor #24840 üzenetére
Értem, hogy az olaszban két tömítés van, de ha jól működik a román, úgy egy is megoldja ezt a feladatot. Persze, ha nem, akkor szopás, de ez az olasznál is, sőt! Miután ott kettő van, ez pontosan azt jelenti, kétszer annyi meghibásodás lehetséges. Ezt azért gondold át...
A románnál akkor van gond, ha tényleg nincs egy síkban a víztartály és a kosár. Ebben az esetben csiszolópapír sík lapra feszítve, és néhány mozdulat megoldja ezt a gondot. A másik eset, hogy elhasználódott a tömítés. Ekkor csere. Problem solved."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
dugesz77
őstag
válasz radi8tor #24845 üzenetére
Bedőltem az olaszpresszo.hu cikknek ,hogy nem is jó amit eddig jónak tartottam.. Az én balgaságom volt és kifizettem a tanulópénzt egy pót kosár megvásárlásával. Olaszt akartam faragni belőle.
Csak úgy érdekességkép. Egy kávéfőző legyen olasz.... Nekem van egy román Gaggia Classicom és egy román Brikkám Ki kell lassan egészíteni nálam ezt a mondást egy "tervezés" szóval.[ Szerkesztve ]
-
enterlaci
senior tag
válasz radi8tor #24845 üzenetére
Szia!
Tegnap este már elment a Brikka téma a baromkodás felé. Most csatolok saját képeket a 4 személyes román gyártású kotyeszról, így legalább jól összehasonlítható a szűrő és az bojler öntvény kialakítása az olasz verzióval.
A képeken román Brikka (egyébként 1 éves korú, mondjuk 200 alkalommal használt)
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
ronin s8
senior tag
válasz radi8tor #25184 üzenetére
Eddig még nem repedt meg.😎 a csészébe meleg vizet töltöttem előtte, és főzés után a csapban maradt vizet engedtem rá. A hideget én inkább azért nem tartanám jó ötletnek, mert rádermeszti az olajos kávét az eszközre. Amúgy nem hinném, hogy az alumínium megreped, de minden lehet.👯
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
veterán
válasz radi8tor #25384 üzenetére
Pár napja nézegetem a videókat, igaz csak a babyről.
Bevallom nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz elsőre.Surda-: Örülnék ha nálam is így folyna. Amúgy lehet nem vízszintes, most néztem. Még nincs a helyén egy kis asztalon próbáltam.
Mindjárt elszaladok, veszek egy mércés poharat, hogy nagyjából tisztában legyek mennyinek kéne lefolynia.
Amúgy annyira nem volt rossz a kávé, mintha kétszer olyan rossz lett volna. Brikkát se közelítette meg. Crema pedig nulla.
Sürgősen kell egy daráló, de pénzem most nincs rá, ez is olyan hirtelen jött.
Azon is gondolkoztam, hogy elsőnek őrlőt veszek, de mivel már megbeszéltem a sráccal, nem akartam visszamondani.ronin s8: pedig most eléggé abba estem.
Sz@r gépi daráló, 20mp-ig daráltam. Tamperlását gyakoroltam én is a mérlegen. Még az se nagyon megy.
Többször kell lenyomni, vagy elég egyszer? Műanyag tamper, kisebb is mint a szűrő.
Azt is be kell szereznem, írok is majd a fórumtársnak.Köszönöm a sok segítséget, nélkületek nem menne.
A topikban nincs szolnoki véletlen?
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
killerjohn
addikt
válasz radi8tor #25538 üzenetére
gondolod?
vacak pohárraltamperolt , két hete álló (vákumdobozban), maradék szemes davidoffból kézzel (Hario, négyes fokozat), második próválkozásra 25 mp-es shot egész korrekt espresso mennyiség lett, és simán van olyan mint a Nespresso. Jani elégedett, mindenkinek köszönöm a segítséget, most már indulhat a kaland!!!
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #25846 üzenetére
na, ez a gáz (és a szervező részéről), nem a tótsanyi. én is felkérhetek egy szomeliét, hogy nyomassa a boroskólát a szülinapi bulimon. ez a munkájuk. barista dettó. tótsanyi mondjuk annyiban neccesebb picit, hogy saját biznisze is van, ami eléggé támaszkodik az anti-nespresso imidzsre. ez tény.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz radi8tor #25898 üzenetére
Adaptert vetted, vagy úgy készíttetted ismerőssel, esetleg magadnak csináltad? Nekem is van egy fémlap, amivel működik, de sokkal tovább tart míg pukkan, mint a régi kerámialapon.
Paljoc: hogy te mennyire mazochista vagy. Azért ezeket 15 percig nézni, nem semmi önuralomra vall.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz radi8tor #25903 üzenetére
Ha forró vízzel töltöd fel, az nem tesz jót a kávénak állítólag. Az én házi adapterrel az a baj, hogy ha előmelegítem az adaptert, és kicsit hosszabbra húzódik a melegítés, akkor van, hogy túlmelegszik a tűzhely, és letilt. Eddig 1x fordult elő, ott nagyon rossz lett a kávé. Ha hidegen teszem fel (mind a vizet, mind az adaptert) akkor 5 perc is kell amíg robban. Nálad van ilyen? Hideg indítással próbáltad? Ha jobb a gyári megveszem, mert a feleségem még podot sem akar megtanulni használni a Gaggián, a robbantóssal viszont elboldogul. Lehet, hogy killerjohnéknak is egy Brikka lenne a jó választás melóba? Nálunk sajnos nem játszik, tűzvédelmi okból nincs rezsó Szarakodna a fene a POD-al.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
dugesz77
őstag
válasz radi8tor #26212 üzenetére
Azt meg tudnád nézni ,hogy a román kosárra is rá lehet húzni az olasz gumitömítést ? Úgy nézem azt lehet külön venni és olcsóbb mint a teljes kosár. Már ha egyáltalán működő képesnek tűnik így és nem lóg ki nagyon a kosár.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz radi8tor #27156 üzenetére
Román bizony. Az oldalán soha nem eresztett, a súlyszelep viszont átenged pár csepp kávét robbanás előtt. Mivel az utóbbi időben csak espressóztam, így a brikka pihent, de nyaralásra jön velünk, addig szerzek kis szilikonzsírt, és bekenem a tetejét, "olaszpresszo" módra.
Végre újból friss Paljoc kávé készül itthon (legutóbb kicsit bevásároltam, és a vége már nem volt az igazi), és megjött a Reneka is, meg van új csésze. Belekerült egy kis időbe, hogy meglegyen a megfelelő beállítás, és videózni is legyen egy kis időm, de ma reggel sikerült. A pár napja bontott Choko Madness nagyon finom lett, igazi felüdülés a sok világos pöri után (valahogy 1-2 hónap világos pöri után jól esik egy kicsit klasszikusabb vonal). Ami érdekes, hogy ebből nem tudok 16g-ot beletenni a Renekába, 14,5-15g fér csak ha nem akarom túl tölteni. A másik érdekesség, hogy rendszeresen a széleken indul meg a lefolyás, és kell pár másodperc, míg a közepe is elindul, pedig lapos a tamper, arra nem lehet fogni, hogy középen jobban tömörül. A végeredmény 15g-ból, 30g kávé, pontosan 30s alatt. A vége picit szőkül, de ez a szett (Gaggia + Imat ennyit tud, kipróbáltam sok mindent, ennél csak rosszabb lett). Persze ha valakinek van még ötlete, akkor szívesen veszek bármilyen építő jellegű kritikát.
[link]Összehasonlításképp egy videó azoknak, akiknek kétségei vannak az felől, hogy podot, podos géppel
[link][ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz radi8tor #27515 üzenetére
Szerintem igen. Nincs olyan, hogy csak kávé. A kávé mellé, köré mindig kell valami: süti, ital, hely, szendvics, kaja, stb. Azon kívül ízlés dolga, de nekem ezek a hipszter helyek minden, csak nem szép helyek. Valamilyen, a tervező által jónak gondolt, nyugati magazinokból kiollózott látvány alapján létrehozott, első sorban a fontosnak gondolt 20 év körüli korosztály feltételezett igényére vannak szabva. Csakhogy ennek a korosztálynak nincsenek igényei...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ghost of Tsushima - A PC-s kiadás több mint 170 országban elérhetetlen lesz
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest