-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ábi
tag
A konyhampult felét belaktam mostanra. Lehet beáldotom egy részét 4 megfelelő méretű furattal, amibe beilleszkedne a Pharosz talpán a gumigyűrű alatt lévő 4 csavar. Ezzel a forgo mozgást kiiktatnám és már csak a leszorítás maradna, ami már tényleg alhanyagolnató.
Holnap ki is próbálom egy deszkán. Ha beválik, megcsinálom, max veszek 4 kupakot, ha nincs használatban a Pharos és csókolom. -
Ábi
tag
válasz soldier2 #37482 üzenetére
Szerencsém van Katival! Roppant elnéző.
Az alján van az üritő lyuk, de azt nem is bántanám.
A munkalapba fúrnék 3 (előbb elszámoltam ) lyukat a csavarok méretében, hogy passzentos legyen, ami meggátolná az oladlirányú elmozdulást. Csak adddig tartanám ott, amíg terekek, utána a hagyományos módon ürítem az őrlőt. Barkácsboltokban lehet kapni különböző színű és méretű kupakokat, azzal esztétikusan be is tudnám fedni ezeket a furatokat. -
Ábi
tag
válasz paljoc #37492 üzenetére
Igen, de világosabb pörinél kellemetlen. Az élek "belevágnak" a combba, ha erősebben rászorítasz.
Jobb az asztalos megoldás.Sok videon látni, hogy játszi könnyedséggel tartják tekerés közben a Pharost, de figyelembe kell venni, hogy a fogyasztók többsége sötét pörkölést használ, a világos pörkölésnél rendesen bele kell kapaszkodni. Ahogy írtam is, nem tekerni nehéz, hanem az asztalon tartani.
Aki az olaszos blendekhez veszi, annak nem lesz vele ilyen problémája.
Pár hét alatt nálam is kifejlődnek majd a speciális Pharos izomcsoportok és meg se kottyan egy vendégsereg kiszolgálása.[ Szerkesztve ]
-
-
Ábi
tag
"masszívan szenvedős"
Kicsit erős konklúzió szerintem.Ha mi, tekerősök az egyik véglet vagyunk, Te a másik a "csakazért se" feelinggel.
Valahol a kettő között van az igazság.
Az egész kávézás, ahogy aktív fórumosok nyomjuk, agybaj egy átlag embernek.
Bemelegedési idő, mikro pörkölő, darálás, cseppentés, szitálás, kavarás, PID, húshőmérő, AP, bab fagyasztás...
Fanatizmus kell hozzá!Ezek a tekerőlantok jó alternatívát jelentenek a többszörösébe kerülő elektromos őrlőkhöz képest.
Engem elsősorban a minőségi előrelépés mozgatott a Pharos irányába. 68 mm kúpost akartam. Elektromosba még használtan se láttam 370$-ért, ami egy jó állapotú használt S.J. ára. (persze akad 80.000 Ft-ért is, de az mázli) A nagy ipari kúposok meg pláne nem otthoni őrlésenkénti babváltásra valók.Igen, tanulságos lehet, ahogy leírjuk tapasztalatainkat. Pont ezért nem is rejtem véka alá a tekerés "nehézségét", amit nem kell olyan borzasztónak feltűntetni.
Igazad van, 1-2 hónap múlva is nyilatkozom a Pharosról (inkább folyamatosan ), addigra kiderül hogyan lehet vele együtt élni. Aki akarja, az eljöhet és ki is próbálhatja, pláne ha kétkedő.
-
Ábi
tag
Neked a Csernus féle Almagyar-Érseki Szölőbirtok kell!
Kávé, bor, lélek harmóniában áll náluk.Egyébként ilyen szemponból egyetértek veled!
[ Szerkesztve ]
-
Ábi
tag
válasz fragola.6035 #37514 üzenetére
A hivatalos honlapon csak annyit írnak, hogy olasz gyártmány.
H-B fórumon olvastam még az előző szériáról, hogy talán Rossi MC Conical 68mm kések vannak benne.Gyakorlatban úgy néz ki, hogy a mai Sidamonál majdnem 2 tekerés felelt meg 1 gramnak.
Lassú lefolyásra állítottam.
Értelemszerűen a tekerések száma függ a kívánt szemcsemérettől és a pörkölési szinttől.
A pancsolós, bekoptatós Bravos 1,5 tekerés volt grammonként. -
Ábi
tag
válasz Kávé Kálmán #37519 üzenetére
Ez érdekes!
Akkor a Mahlgut és a Pharos között nem lehet nagy eltérés őrlemény minőségre, feltéve, hogy ugyan azt a kést rendelik a sok közül, amit az Italmill gyárt. -
Ábi
tag
válasz fragola.6035 #37533 üzenetére
Doug bácsit meg kell kérdezni, milyen profilu kést használ. Nem kizárt, hogy legyártatott pár ezret az Italmillel saját paraméterekkel. Hátha válaszol egy ilyen kérdésre.
A pontossággal nincs baj.
Az ízekben is komoly különbséget érezni a mezei 54 mm síktárcsásomhoz képest, így bejáratósan is. (De ez szubjektív) -
Ábi
tag
válasz soldier2 #37547 üzenetére
Nem kerülne a Pharos háromszorosába a HG One, akkor én is azt vettem volna.
(Nálam sajna a pénz is döntő.)
A találkozó kimenetelére nagyon kiváncsi vagyok!A HG One ára körül lehet majd a Combat, na az aztán a "krézii hiend" fordulatszám szabályzós őrlő, ugyan az nem tekerős, de a miénk, mert Hifis csinálja!
-
Ábi
tag
Kávé Kálmán, mgy!
Létezik, hogy a Caravel sokkal toleránsabb a hőfokkal?
Amíg a Bricolettan (E61) 2 fok már érezhető különbséget eredményez, az az eddigi tapasztalatom szerint a Caravelnél meg sem érződik a káávé ízén.
Az ízek azonos kávénál kevésbé harsányak, de jó, kellemes harmoniát mutatnak a Bricohoz képest.
Nagy előnye, hogy nem kell annyit pancsolgatnom a Caravellel.
Sorozatban lehet vele 3-4 csészényit készíteni, csak bírd bicepsszel.
(Ma már rákapcsoltam a sebességgel és így tényleg sokkal könyebb tekerni kitörés nélkül a Pharost még a világosabb pörinél is.)
Az az élmény, amikor az egyetlen hanghatás a kávécseppek becsapódásából származik, az megfizethetetlen!Caravel-Pharos jó páros kevés kompromisszummal, annál több örömmel,nem csak utazáshoz!
[ Szerkesztve ]
-
Ábi
tag
válasz Kávé Kálmán #37573 üzenetére
Köszönöm, hogy kedvet csináltál a szabis képekkel. A Gene után a legjobb döntésem volt a Caravel megvásárlása. Az 50 év csak a vezetéken hagyott nyomot.
-
Ábi
tag
Ma volt nálam egy kedves fórumos, aki kipróbálta a Pharost és a Caravelt is. Mindkettő tetszett neki. Szerinte könnyebb tekerni a Pharost, mint a Hariot. A Caravel olyannak tűnik méreteivel, mint egy játékszer. Csak 2 kávéra volt ideje, így részletekbe menően nem tudtuk kivesézni a gépeket.
-
Ábi
tag
-
Ábi
tag
Hifis, Kálmán!
Boldog névnapot! -
Ábi
tag
És tudja, és tudja és tudja!
Számomra 100%-osan megdőlt a Caravel robusztafőző skatulya.
Olyat húztam egy 2 éves zöldből pörkölt, 5 napot pihent Nepal Mt. Everestből, hogy mindennek odavert.
Igaz, a termosztátot fel kellett tolni, hogy folyamatosan enyhe rotyogásban tartsa a "kazánt", de simán hozta az E61 élményt, csak selymesebben. 94-98 között kell tartani a vizet.
Hasonló eredményeket produkál a Sidamoval is, amit 1/4 áron vettem a Nepalhoz képest!Amikor megfogalmazódott ez a robifőző minősítés, akkoriban nem voltak még ennyire közkedveltek a gyümis, világos pörkölésű kávék.
Lassan féltékeny lesz a Bricoletta, mert egy majd 40 évvel idősebb matróna igencsak megszorongatja.
Pharos is egyre kezesebb. Valóban létezik Pharos izom (nem csak farizom).
Rendesen izomlázam van a jobb karom egy részén, cserébe egyre könnyebb az őrlés. Meg kell tanulnom ballal is tekerni, mert hülén néznék ki félig kigyúrt felsőtesttel.[ Szerkesztve ]
-
Ábi
tag
válasz bajnokpityu #37921 üzenetére
Nyáron azért meg van a hangulata a kerti pörkölésnek. 😎
Nálam füstmentesen megoldható a tűzhelyen, a szagelszívó alatt a perkelés, igaz ilyenkor a maxra állított elszívó miatt végképp nem hallani a reccsenéseket. -
Ábi
tag
Igen, lelkes 40-es hetero kávéfüggő férfi vagyok az aglomerációból, aki szerelmes feleségébe és életénél is jobban 2 fiába. Crema a tortán, hogy eljutottam a Caravel, Pharos párosig, mert nem minden a high-tech.
Kár egymásnak esnünk!
Szinte minden fórumosnak van vesszőparipája, amit a fórum lényegéből adódóan el kell fogadnunk és nem illő lehúzni, minősíteni.
Használjuk ki az ünnepet, pihenjünk, töltődjünk és számoljunk be újabb tapasztalatainkról!😇 -
Ábi
tag
Máglyára minden skeptikussal! 😈
Éljen a Neked kar! -
Ábi
tag
válasz adriankoooo #38192 üzenetére
Rágjad is meg, csak számold a másodperceket is, az extrakció végett. De a fogzománc ízt szűrd majd ki! 😆
-
Ábi
tag
A Yirga nálam 92-94 E61 fejhővel, lassú lefolyással 1:2 arányban nyerő.
-
Ábi
tag
válasz Peti...(16v) #38268 üzenetére
Az átlagnál kicsit több hőt kér.
-
Ábi
tag
válasz peter.szabo #38328 üzenetére
Sorry, a Caravelre benéztem..., bár kérek egy ajánlatot a szomszéd mestertől, ha érdekel.
-
Ábi
tag
Egyre jobb formáját hozza a Pharos, ennek is kellett a bekoptatás, bár ezt nem írják.
Századpontos mérleget kell vennem, mert mostanra minden őrlés után 0,0 az in-output között és a kezem még nincs szérverve.Egy kis twist jobbra, balra és kijön minden. Csak a cseppentés elhagyása esetén tapad fel 0,5-1g
A tekerés is egyre könnyebben megy a napi gyakorlással. Már nem filózok a rögzítésen.
Tökéletes őrlő kisebb kompromisszumokkal, kávémániásoknak.A Arrarex Caravel mostanra behozta a Bricolettat és túl is szárnyalta a ma reggeli Sidamoval.
Kezdem megérteni Hifis-Jveres kollégákat, miért adták el fullos gépeiket egy nyitottbojleres miatt.
Kis szűrőtartó, manuális kar és olyat húztam,PID nélkül, amilyet már rég nem ittam sokkal komolyabb gépeken se.. Napok óta az IKEA-s húhőmérőtt sem használom, csak érzésre csapolok és őszintén mondom, rossz kávét nem ittam, de az igazi WOW ma volt először.
Kell a dupla kosár, amibe 12-14 g megy. Szimplába is belemegy 10g, de a dupla sokkal jobb, pedig egyébként egyedül nem szeretem a duplakávét (18-20 g), mert túl intenzívnek érzem.
Most először érzem, hogy hardveresen elértem azt ami kell, nincs késztetésem újra, másra. -
Ábi
tag
válasz soldier2 #38367 üzenetére
Korábban pár nap után megindult a vezérhangya, most pár hét után még semmi. Ezért volt idézőjelben a "tartósan".
Ez a döbbenet számomra, hogy bekopófélben lévő Pharossal és egy 50 éves full manuál géppel, hőmérő nélkül, vakon ilyeneket lehet lőni. Az Ascaso Uno Prof+PID, de a Bricoletta fejhőmérővel is résen kellett lenni, mert pár fok difi már bűntet. Itt több fok különbséggel ment a két dupla Sidamo és egyformán varázslatos, új arcát muatta minimális eltéréssel.
Olyan, mint egy jó feleség, megbocsátó.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs