Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zolnagy

    őstag

    válasz celf #33601 üzenetére

    1. :K
    2. sztem is hülyeség. Én is csináltam vele kevesebb vízzel és többel is. Pont azt hozta, amit vártam. Azaz kevesebb vízzel töményebb ital. Mondjuk ekkor finomabbra is őröltem. Épp az a jó benne, hogy a saját ízlésed szerint alakítod a mennyiséget, finomságot, hőfokot. Ezzel is el lehet játszani.
    3. Sztem ez is változó, ki mennyi ideig hagyja ázni. Én egységesen 2 percet várok vele.
    4. Na ez totál változó. Kinek mi. Én sokáig 14 g körül csináltam 1,5 dl-re. De egyszer ittam a Zalaegerszegi Kávélaborban az enyémhez képest jóval hígabb verziót és azt kell, mondjam úgy jobb volt. Akkor már a más filteres módoknál tapasztalt teaszerűen átlátszó volt a kávé és sztem nagyon finom gyümölcsös.
    5. Én 85 fokon szoktam, Kávélaborban is ennyire állítják a hőfokot, úgy rémlik, de ez megintcsak egyéni izlés kérdése és ugye a kávé fajtájától is függ. Itt is más hőt kívánnak az egyes kávék, mint eszpresszónál. 65 azért nagyon kevés sztem.

    Szóval legalább annyi változó van, mint espressonál, vagy talán több. Kísérletezni kell. :)

Új hozzászólás Aktív témák