Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • von toth

    tag

    válasz jookomak #43454 üzenetére

    Szerintem egy alap Graef őrlővel kezdj, az olyan 30 körül van (mármint ezer).

    Én akkor vennék Ranciliot, ha már megtanultam tamperolni, kimérni adagot, meg van rutinom mikor kell lefolyást abbahagyni, hőmérséklettel szörfölni. Arra egy Saeco via veneto vagy egy Poemia is alkalmas.

    Aztán ha megismerted a kávékat, mi jön be satöbbi, akkor tartanám célszerűnek a felfelé lépkedést, de a ranciliora még mindig költeni kell, legalább egy PID legyen benne.

  • Surda-

    őstag

    válasz jookomak #43454 üzenetére

    Daráló nélkül sajnos nem fogsz tudni jó kávét készíteni vele.
    "Maga a kávéfőző csupán egy technikai eszköz, nem elég a presszókávé főzéshez!
    Pontosan olyan, mintha valaki otthon jó ételeket szeretne sütni-főzni és venne egy tűzhelyet, ennyi.
    Önmagában egy tűzhellyel még senki sem fog tudni semmiféle ételt elkészíteni.
    Nélküle sem, tehát fontos, de ez csak egy a szükséges eszközök közül.
    Ami a minőségi presszókávé készítéséhez elengedhetetlen:
    Kávéfőző (az ajánlott készülékek fel vannak sorolva az összefoglalóban), eszpresszóképes daráló és tamper"
    "Daráló nélkül nem lehet kávét főzni, ugyanis a minőségi gépek 9-15 barral nyomják a vizet,ami
    a bolti előre darált kávékon pár másodperc alatt átzubog és egy keserű ihatatlan löttyöt kapunk a méregdrága kávéfőzőnkből.
    Konkrétan ihatatlan!
    Mivel minden kávé más és más őrlési finomságot kíván, az sem megoldás,hogy ledarálják a csíbóban vagy ledarálja a haverom, a Laci…"

    [ Szerkesztve ]

    "Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

Új hozzászólás Aktív témák