-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zen42
tag
válasz PpenoO #104148 üzenetére
Hát az a tasak ma már tényleg nem mondható korszerűnek, inkább a régi idők hagyatéka. Viszont környezetbarát. Csak cascarát szoktam benne rendelni vagy venni, a kávéra inkább kifizetem a plusz kilóötvenet. Bár kaptam olyan zacsit is kilósban onnan amin nem volt szelep. Le volt hegesztve, de mire hozzám elért addigra kőkeményre, robbanás közeli állapotra dagadt. Egy másik ugyanolyan zacsi meg nem volt rendesen lezárva, mert a vastag részen nem kapott elég hőt. Épp azért tűnt fel mert nem dagadt fel a zacskó. Szerencsére annyira friss volt a kávé, hogy nem lett baja.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz PpenoO #104148 üzenetére
Ez azért meglepő számomra, mert a pörkölt kávébab nedvességtartalma 10-12%. A levegőé meg száraz helyiségben is 30% fölötti. Szóval pörkölt kávé nem tud száradni szabad levegőn, csak vizesedni. Kézi darálóval ez is a tapasztalatom, minél tovább áll a kávé annál "puhább" érzésre a darálás, kevésbé "reccsen" a kávé (nem tudom hogy lehet ezt szakszerűen leírni ).
Fura módon egyébként a kenyér se azért keményedik meg, mert kiszárad, hanem mert a benne lévő keményítő elkezd kristályosodni ami megköti a benne lévő vízmolekulákat és egy keményebb szerkezetet alakul ki. Ezért elég a (felvágatlan) kenyeret kicsit újrasütni és újra puha lesz (hő hatására felbomlanak a kristály molekulák). Nyilván szeletben ez nem működik Illetve valamennyi nedvességet a kenyérhéj szív fel, ami értelemszerűen alacsonyabb nedvességtartalmú, mint a belseje.Viszont melegtől tényleg tud keményedni a kávészem. Nem lehet túl meleg helyen (pl. tűzhely közelében, napsütés érthette, stb.) volt tartva?
Szerk: ettől persze még nem jó a nem légmentesen zárható zacskó, mert oxigén éri a kávét amitől romlik a minősége.
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz PpenoO #105652 üzenetére
Már ne is haragudjatok, de ez akkora vicc. Max 2 hetes pörkölés
Szerintem nem kicsit szaladt el a ló a kedves vásárlókkal, mondom ezt úgy, hogy semmi érdekeltségem nincs egyik pörkölőnél sem. Ráadásul a Pacific pont az, aki nitrogénnel tartósít, és a teszteknél is azzal szívunk, hogy szellőztetjük, hogy iható legyen, mert annyira friss. De hát ti tudjátok.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
senior tag
válasz PpenoO #106089 üzenetére
Már nem kell sokat várnod, mert megjött a fehér ( ami egyébként egy soha nem használt gyönyörű darab ), illetve Parcival elcseréltem a piros/narancsszínű burkolatot bordóra, így Te is és Weinmaker is hamarosan ( remélem ) boldog Mini Gaggia tulajok lesztek
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz PpenoO #106374 üzenetére
Ha az utóbbi idők közös rendeléseire gondolsz, az nem a Coffeedesk-ről történt, hanem innen. Coffeedesk-en most nem is elérhető egy VST kosár sem. De ha jól gondolom, hamarosan érik megint egy közös rendelés. Eddig, ha jól néztem vissza, veled együtt már heten lennénk.
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
-
WarLock07222
tag
válasz PpenoO #106984 üzenetére
Az a gyári Mini Gaggia kosár már ránézésre is borzalmas szülemény. Még szemmel is egyértelmű, hogy össze-vissza méretűek a lyukak, az anyaghasználat meg... Mindenképp szerezz valami értelmes kosarat, legalább egy IMS szinten, de akkor már inkább VST. Egyébként a VST is büntet, ha rossz az előkészítés, viszont legalább van potenciál jót is húzni
[ Szerkesztve ]
-
WarLock07222
tag
-
senior tag
válasz PpenoO #106987 üzenetére
Ne félj a VST-től! IMS-ből nincs 15-ös. A 18-as, vagy 20-as ims-be pedig több kávé kell, több vizet szív fel a pogácsa, még az 1:2 arány sem lesz meg.... de a felajánlott kosarat kipróbálhatod, nem vesztesz semmit
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
HÁZIGAZDA
válasz PpenoO #107476 üzenetére
nálam:
- 15-ös vst kosár, amibe külön készítem el a kávét és csak a végén teszem bele a karba
- nedves ap papír, amit egyenesen ráteszek a szűrő tetejére és úgy teszem fel a kart
- 16 gramm, kb. casino mocca vagy paljoc so "sötétségű" pörkölés
- bő 10 mp-ig tartom lenyomva a kart és áztatom
- aztán határozott rásegítéssel lehúzom (nyomom)
- a víz szűrt/lágyított (bwt bestprotect)dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
válasz PpenoO #107524 üzenetére
A tamperelésben semmi művészet nincs. Nem kell túldramatizálni.
Nem, nem kell levágni! pont ez a lényeg, hogy nedvesen ráteszed a szűrőre és csak lenyomod. amennyivel nagyobb, az majd felhajlik belül a szűrőre.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Toobee
veterán
válasz PpenoO #107620 üzenetére
Pici barkács kell hozzá. Gondolom akkor a szűrő is gyári. Nagymértékű javulást érhetnél el egy VST + naked kar kombinációval. Akár a gyári kart is meg lehet skalpolni, viszont nekem a VST-vel nem ment fel. Azt hiszem Parci írta, hogy el kell kalapálni a kosárarat, szóval bárhonnan is nézem, fosch a gyári setup
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
senior tag
válasz PpenoO #107620 üzenetére
Igen ,itt van a video
Ezt már akartam is írni, hogy számomra igen meglepő, hogy megfelelően hőpasztázva ez a ‘70-es években gyártott termosztát ~1 fokon belül tud dolgozni, amiket meg manapság lehet kapni, szinte mind 10 fokon belül kapcsolgat…Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
kisati748
csendes tag
-
Toobee
veterán
válasz PpenoO #107627 üzenetére
Attól is függ mennyit áztatsz elő. Nagymértékben befolyásolja a kívánt őrleményfinomságot. Világos pörik szeretik a hosszabb kivonatolási időt, főleg, ha elmozdulsz filter irányba.
Régebben is próbálkoztam hosszabb kivonatolási időkkel, szerintem akkor még mindenki hülyének nézett
Milyen jó régi képek vannak még itt, a topikban. Ez például szerintem CasMo indulás környéke. 2013 körül vettem a La Scala-t, itt még használtam kifolyós kart. Fiatal voltam és tudatlan#107627PpenoO: tekerni szeretsz? Mert akkor 300 EUR környéke a már sokkal jobb szint.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
WarLock07222
tag
válasz PpenoO #107644 üzenetére
Nem lesz jó a sima konyhai mérleg. Fél grammos eltérések is iszonyatosan befolyásolják a lefolyást. Ha egymás után két shotnál nem tudsz egy változót legalább rögzíteni, akkor tekergetheted éjjel-nappal azt az örlőt, mert csak futsz a jó beállítás után 0.1g pontos mérleg, saját magad szivatását elkerülendő.
-
Zen42
tag
-
Toobee
veterán
válasz PpenoO #109201 üzenetére
Bagira szerintem elég erős ezzel a 2500 Ft/250g ajánlattal, amiben bp-i házhozszállítás is benne van.
Ezen kívül, a teljesség igénye nélkül:
Casino Mocca
Impresso
Warda
Kávékalmár
Illetve, ha külföldi rendelés is érdekel, akkor coffeedesken is tudsz szűrni.https://barbieripnk.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bestbuy játékok
- Micro Four Thirds
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- antikomcsi: Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Robotporszívók
- Metal topik
- Apple notebookok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen